АО - квалификације: Српкиње више лоше, него добре у Мелбурну!

Од три српске представнице које су стартовале у квалификацијама за Аустралијан Опен, само једна изборила прошла даље.

Тенис 12.01.2017 | 13:15
АО - квалификације: Српкиње више лоше, него добре у Мелбурну!
Александра Крунић обезбедила је пласман у друго коло квалификација Аустралијан Опена, док су Нина Стојановић и Ивана Јоровић претрпеле пораз на старту.

Крунићева је победила Холанђанку Лесли Керхов резултатом 6:3, 6:2 и у полуфиналном дуелу квалификација састаће се са Аном Блинковом из Русије, која је 189. играчица света.

Српска тенисерка, која је постављена за 17. носиоца у квалификацијама, два пута је играла у главном жребу гренд слема у Мелбурну, 2015. и 2016. године, и оба пута елиминисана је у првој рунди.

Нина Стојановић није отишла Александриним корацима. Она је изгубила од Гркиње Валентини Граматикополу у три сета - 3:6, 6:2, 6:0. Српска тенисерка, која је била девети фаворит у квалификацијама, повела је у мечу против 210. играчице света, чак 90 места лошије пласиране на WТА листи, али је потом дозволила да она направи преокрет и слави након сат и по времена игре.

Трећа српска представница Ивана Јоровић претрпела је пораз од Бугарке Викторије Томове после дуге борбе од 104 минута - 6:3, 7:5. Ивана је у другом сету пропустила велику шансу, када је после брејка (5:4) имала и сет лопту на свој сервис, али је дозволила ривалки не само да изједначи, већ да са три гема у низу направи преокрет и обезбеди тријумф.

Први гренд слем сезоне, Аустралијан Опен, стартује у понедељак на теренима Мелбурн парка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар