Бјековић: Оставке, одмах!

"Ако је међу њима остало бар имало морала, одмах сви тамо колективно треба да поднесу оставке", поручио је Ненад Бјековић после вести о томе да је УЕФА избацила Партизан из евро-купова. Бјековић: Ова управа је крива, време је за колективне оставке! Ћурковић: Људи, ја нисам у току, не знам откуд дугови?! Две легенде црно-белих у различитом тону коментаришу вести из седишта УЕФА...

Фудбал 12.01.2017 | 11:30
Бјековић: Оставке, одмах!
Драган Ђурић је ископао јаму, а садашња управа Партизана лагано затрпава некада успешан клуб. Такав и никакав другачији утисак стиче се на основу информације да су црно-бели због нерегулисаних обавеза према држави (порез) и повериоцима (клубови и бивши играчи), на основу информације УЕФА, кажњени забраном учешћа у европским такмичењима у првој од наредне три сезоне у којој то право буду стекли на основу резултата у домаћем првенству и купу.

Таква ситуација, погубна по спортске, али и финансијске амбиције црно-белих, дубоко је поттресла њиховог легендарног голгетера, потоњег тренера и успешног спортског директора Ненада Бјековића који прст кривице упире у садашњу власт у Хумској 1, сматрајући да је она одговорна што од лета, према одлуци из Ниона, неће бити међународног фудбала.

"Не желим да на несрећи Партизана и лошој вест која је стигла из Швајцарске скупљам било какве поене, али је више него јасно да за ову трагедију одговорност сноси актуелна управа", рекао је легендарни фудбалер и функционер Партизана Ненад Бјековић за "Новости" и додао:

"Зна се врло добро како је та иста управа дошла на власт и како води клуб. Ако је међу њима остало бар имало морала, одмах сви тамо колективно треба да поднесу оставке".

Бјековић, који се током 2016. безуспешно борио да се врати у Хумску, али је на неколико пута понављаној Изборној скушптини победу на крају однео актуелни председник Милорад Вучелић, на крају је поручио:

"Сви прави партизановци врло добро знају шта ово значи за клуб и за тим и више је него јасно ко треба да сноси највеће последице за ово што нас је све непријатно изненадило".

Бјековићев дугогодишњи сарадник, бивши председник Иван Ћурковић, током поменуте кампање из 2016. члан друге "струје", рекао је за "Новости" да није у потпуности обавештен.

"Нисам у потпуности у току са одлуком и не знам када су дугови направљени, коме се и шта дугује. Људи који тренутно воде Партизан сигурно имају конкретније податке и прави одговор на актуелну тему", изјавио је Ћурковић.

За разлику од Бјековића, који нема дилему око тога да ли је УЕФА избацила Партизан или је то условна казна, актуелни челници црно-белих, председник Вучелић и генерални директор Милош Вазура у среду су више пута поновили да ће све бити у реду и да ће Партизан платити своја дуговања до 31. јанаура, што је према њиховим речима био од раније утврђен рок.

Иако је то у супротности с оним што је у међувремену објављено на порталу УЕФА, где стоји да је Партизан суспендован на годину дана из евро-купова уколико у наредне три сезоне избори пласман у Европу, у Хусмкој понављају да то није тако и да ће Партизан, захваљујући премијеру Александру Вучићу, играти на међународној сцени овог лета.

Како?

Навијачима остаје само да верују челницима на реч, да не отварају сајт УЕФА и да чекају...

За разлику од њега, почасни председник црно-белих Иван Ћурковић деловао је као да није ни знао шта се дешава са клубом чији је први човек био, а и желео да постане поново прошле године.

„Нисам у потпуности у току са одлуком и не знам када су дугови направљени, коме се и шта дугује. Људи који тренутно воде Партизан сигурно имају конкретније податке и прави одговор на актуелну тему“, невешто ће Ћурковић за Новости.

У ФСС изненађени...

"Изузетно је необично то што о овоме нико у ФСС није званично обавештен. Истовремено, не постоји опасност да ће наш савез сносити било какве последице, па чак ни финансијске, јер ФСС гарантује код клубова и УЕФА само за издавање лиценце за европска такмичења", преносе "Вечерње новости" изјаву неименованог извора из "Куће фудбала".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар