ЕЛ - Весели и Богдановић пред Звезду: Прошлост не значи ништа!

Бивши играчи Партизана спремни за жестоку борбу у дворани "Александар Николић". Воле да играју у Београду, али дуелу са Звездом прилазе као професионалци.

Кошарка 12.01.2017 | 15:15
ЕЛ - Весели и Богдановић пред Звезду: Прошлост не значи ништа!
Јан Весели (26) и Богдан Богдановић (24), уз тренере Жељка Обрадовића и Владу Андроића чине црно-бели сегмент у екипи Фенербахчеа, за разлику од Пере Антића, Николе Калинића и кондиционог тренера Бате Зимоњића, који су обојени у црвено-бело.

Ипак, сви они су у Београду са идејом да у четвртак од 20.45 часова донесу Фенеру нову победу у Евролиги, а навијачко опредељење и играчка или тренерска прошлост су далеко у другом плану.

"Ја увек имам мотив. Против сваке екипе", одговорио је Весели на питање да ли га посебно мотивишу утакмице против Звезде.

"Није Звезда једина црвено-бела екипа у Евролиги, има их више", насмејао се Богдановић и додао: "Нормално се осећам, играћу као и било коју другу".

Фенербахче има скор 10-6. Водећи ЦСКА је два корака испред, а Реал, Олимпијакос и Басконија по један.

"Играмо солидно, не могу да кажем и одлично. Гледамо да остваримо што више победа, а знамо да треба да играмо још боље и надам се да ће тако бити већ против Звезде", истиче Весели.

"Играо сам овде три године, волим ову атмосферу и једва чекам почетак. Морамо да кренемо концентрисано и да се боримо свих 40 минута".

За разлику од Богдановића, који је због повреде пропустио чак 12 од 16 кола Евролиге, Весели је наступио у свим утакмицама. Имао је и добрих и лоших партија, али нада се да ће Богдановим повратком читава екипа кренути у позитивном смеру.

"Богдан нам је један од најбитнијих играча. То што је био ван терена два месеца нас је доста коштало, али вратио се у одличном тренутку".

Са 19 поена у недељном мечу против Бешикташа, Богдановић је показао да није много изгубио током дуге паузе.

"Играо сам 30 минута. Не знам колико ћу играти сада, али спреман сам за Звезду. Они другу сезону заредом играју изванредно, поправили су игру у гостима, али сигурно је да су нарочито тежак противник на свом терену. Имају енергију, агресивност у одбрани, Симке (Марко Симоновић)даје додатни допринос у нападу... Добро их познајемо, посебно ми, Срби", рекао је бек Фенера.

Као и увек када у сусретима два тима постоји изражена тенденција, на тим подацима се и потенцира у најави новог меча.

Конкретно, Фенербахче у последњих 14 месеци има скор 5:0 против црвено-белих.

"Ова утакмица се игра од нуле, тако да је све отворено", мирно констатује Весели.

"Све је то прошлост. И то што смо ми побеђивали њих, а и то што је Звезда победила Макаби, Реал и ЦСКА. Данас је нова утакмица, нови дан. Видећемо", надовезао се Богдан Богдановић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар