Лига Куп: Саутемптон добио Ливерпул у првом мечу 1/2-финала!

Да ли је Клаван штопер за Ливерпул? Редмонд је рекао: „Дечко, мора то боље“! Црвени поражени на гостовању Саутемптону у првом мечу полуфинала Лига купа Енглеске (0:1), вратио се Кутињо.

Фудбал 11.01.2017 | 22:50
Лига Куп: Саутемптон добио Ливерпул у првом мечу 1/2-финала!
Пре скоро годину дана дали су им шест комада на Сент Мерицу. Вечерас ниједан. Штавише, ако 25. јануара на свом Енфилду не „увале“ бар два могу фудбалери Ливерпула да се поздраве са пехаром Лига купа. Прва шанса да узму трофеј ове сезоне полако им клизи из руку, јер их је у првом мечу полуфинала тукао Саутемптон - 0:1.

Одука је пала у 20. минуту. Нејтан Редмонд, један од најскупљих појачања у историји Светаца (13.500.000 евра), смирено је реаговао на пас опорављеног Џеја Родригеза и завршио акцију коју је започео Душан Тадић. Руку на срце, помогао му је очајном интервенцијом естонски штопер Рагнан Клаван, промашивши лопту, после чега је некадашњи шпиц Норича само рутински матирао Лориса Каријуса.

Редмондов гол, којим је окончао низ од чак 15 утакмица на којима није погодио за Саутемптон, скинуо је њему притисак с леђа и пребацио га на фудбалере Ливерпула, али они вечерас нису с њим успели да се носе. Није било жара, није било идеје, није било атрактивности, а ни неких изразитих прилика. Екипа Јиргена Клопа се поштено мучила да створи шансу, Данијел Стардиж је био углавном одсечен од колега, Роберто Фирмино јесте имао две прилике, али би поштено било констатовати да је домаћин био ближи другом голу, него Црвени изједнчењу. Зицер је најпре имао Седрик, а чак је Редмонд десет минута пре краја, после још једног Клавановог кикса, погодио пречку.

Иако није постигао гол, Џеј Родригез је поштено намучио одбрану Ливерпула, који осим голмана скоро да није мењао први тим, иако га у недељу очекује велики дерби са Манчестер јунајтедом. Једина повољна околност са овог гостовања по славни клуб је што се у састав вратио Фелипе Кутињо (први пут после повреде зарађене 26. новембра против Сандерленда), па ће Бразилац извесно бити спреман за гостовање на Олд Трафорду.

ЛИГА КУП ЕНГЛЕСКЕ - ПОЛУФИНАЛЕ:

Уторак:

Манчестер јунајтед - Хал 2:0 (0:0)
/Мата 56, Фелаини 87/

Среда:

Саутемптон - Ливерпул 1:0 (1:0)
/Редмонд 20/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар