Додик (се) преварио: Кредит, а не буџет

Након примопредаје двије етаже Централног медицинског блока, предсједник Републике Српске је изјавио да се за изградњу 85 хиљада квадратних метара простора у Универзитетском Клиничком центру Републике Српске из буџета издваја 100 милиона евра. Ради се о највећем пројекту у здравству, поручио је тада предсједник Српске.

Република Српска 11.01.2017 | 21:33
Додик (се) преварио: Кредит, а не буџет
Не ради се ни о каквим издвајањима из буџета, него о још једном кредиту који ће враћати грађани Републике Српске, одговара бивши министар здравља и социјалне заштите Слободан Станић.

Станић тврди да средства за реконструкције и опремања болница и не треба обезбјеђивати из буџета, али да је неприхватљиво доводити грађане у заблуду да држава плаћа нешто што је у ствари финансирано задужењем.

Завршено реновирање два стпрата централног блока се као дио пројекта реконструкицје и опремања Централног блока и Сјеверног крила Универзитетског клиничког центра Републике Српске, финансира кредитом Европске инвестиционе банке. Циљ је да се хируршке клинике из центра града преселе у насеље Паприковац до 2018. године.

(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бозо

11.01.2017 20:42

Нема греске код нас, онако је како је зацртано. Свско ради свој посао и узима колико мозе и вара исто тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није Се Преварио

11.01.2017 23:00

Будзет је на кредит ако га и од ког буде мого добити,инаце це да буде прескакање пензија и плата а о инвестицијама нема ни говора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са разлогом

12.01.2017 06:53

Добро он вели. Кредит ће се враћати из буџета. А буџет ће се пунити новим кредитима. Који ће се опет враћати из буџета, па буџет пунити кредитима... И тако у круг, све уз саслужење корумпираног смећа и бројних хоботница, које исисавају народу крв и животне сокове. И све дотле док народ, слиједећи вођу као у Домановићевој причи, излети на каквој кривини и сурва се у грабу и распе и саспе у тифтике, које нико више не састави. А тако им и треба, казаће свијет и наставити даље, не осврћући се за сулудим тупавим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.01.2017 16:00

Како лако, иако без правог упоришта, добијају кредите ови наши Еаст-Wест и Трилатерал секташи...како нас бездушно гурају у ропство...а они се обезбједјују за 3 генерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта

12.01.2017 17:00

Шта, сад не треба градити болнице?

ОДГОВОРИТЕ