Звездин "Атомски мрав" на мети Шпанаца!

Срђан Плавшић би могао да оде, а Џереми Бокила да дође...

Фудбал 12.01.2017 | 14:00
Звездин "Атомски мрав" на мети Шпанаца!
Доласцима Гелора Канге, Џона Руиза и Пабла Моучеа, Срђан Плавшић је упркос одличним партијама из прошле сезоне, летос пао у други план код тренера Миодрага Божовића.

Тек када је Александар Катаи напустио Црвену звезду, а почело да се наслућује да Моуче није играч који је некада био, млади офанзивни везиста почео је поново да добија нешто већу минутажу. У 17 првенствених утакмица постигао је два гола и уписао три асистенције.

Изгледа да је такав учинак, уз издања из прошле сезоне, био довољан да хитроноги 21-годишњак скрене пажњу иностраних клубова на себе.

МОНДО из више извора сазнаје да се за Плавшића озбиљно интересује шпански Лас Палмас, тренутно осмопласирани тим Примере, који би га радо видео у свом дресу већ ове зиме.

Млади репрезентативац Србије има важећи уговор са црвено-белима до лета 2018, међутим, његово име није поменуто када је генерални директор Звездан Терзић говорио о играчима које клуб нема намеру да пусти у овом прелазном року (Доналд, Ле Талек, Канга и Руиз). То значи да, уколико Шпанци пошаљу разумну понуду, постоји могућност да популарни "Атомски мрав" ускоро напусти стадион Рајко Митић.

Његова тренутна вредност, по специјализованом сајту Трансфермаркт, процењена је на 1.500.000 евра.

Познато је да Звезда има финансијске проблеме због којих не може много да одбија клубове заинтересоване за њене играче, а уз то, иако је Моуче напустио Београд, прилично је велика конкуренција за места офанзивног везисте и бочних нападача. Стигао је Немања Милић, ту су Стефан Илић, Урош Рачић и Лука Аџић који чекају своју шансу, те поменути Руиз и Канга, затим Славољуб Срнић, док није искључено и да буде ангажован још неки инострани офанзивни везиста или крилни нападач, што су позиције на којима се Плавшић најбоље сналази.

Подсетимо, омалени везиста је у Београд стигао августа 2015. из суботичког Спартака и био значајан шраф шампионске машинерије из прошле сезоне.

Када су у питању доласци, Спортски журнал наводи да су црвено-бели у озбиљним преговорима са Џеремијем Бокилом, 28-годишњим нападачем који се налази пред раскидом уговора са кинеским Гвангжуом. Репрезентативац Демократске Републике Конго је тренутно, ипак, концентрисан на Афрички куп нација, тако да се свакако не може прикључити Звезди пре повратка са припрема у Словенији, где ће екипа боравити од 11. до 23. јануара.

Што се тиче Румуна, Константина Будескуа, спортски директор Блажо Раосављевић потврдио је да су преговори и даље у току.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар