Нису више обећања: Божинов се "стесао"!

Бугарин је више пута поручивао да се променио, оставио слаткише и газиране сокове, али овог пута је с речи прешао на дела - на припремама се појавио са шест килограма мањка у односу на јесенас.

Фудбал 12.01.2017 | 13:30
Нису више обећања: Божинов се "стесао"!
О Валерију Божинову и килограмима прича се готово од дана када је дошао у Партизан, али се углавном све сводило на критике и обећања бугарског интернационалца да променити навике и смршати.

Ипак, после неколико вести о томе да је Божинов оставио слаткише, престао да пије газирано, итд, овог пута ствар је веома конкретна – искусни нападач црно-белих појавио се првог дана припрема за наставак сезоне са шест килограма мањка у односу на јесен, пише "Спортски журнал".

Божинов се на снегом покривеним теренима у "Земунелу", где ће екипа Марка Николића тренирати до одласка у Копар, појавио са завидном физичком спремом, а према његовим речима велике заслуге за то има исхара и активан одмор током новогодишњих празника.

Божинов наводно сада једе само пилетину, поврће и пиринач, а уколико тако настави могао би на пролеће и да се врати у стартну поставу из које је "испао" мало захваљујући сопственој лошој форми, мало напретком и головима Уроша Ђурђевића, с којим је у међувремену постао добар пријатељ.

С обзиром на то да ће се "Парном ваљку" ускоро прикључити још један нападач, Леандре Тавамба (није стигао због хаоса изазваног снежном олујом у Истанбулу), Божинова ће конкуренција неминовно натерати да се "утегне" и подсети навијаче да и даље може да тресе мреже и решава утакмице.

Овај 30-годишњи фудбалер са јаким "си-вијем" постигао је пет голова, уз пет асистенција, на 22 наступа ове сезоне, тако да се тренутно налази на 23 поготка уз 13 асистенција у дресу Партизана за који је наступао 67 пута.

Од раније је познато да ће Никола Ђурђић напустити Хумску ове зиме, а према последњим информацијама могао би да се врати у Скандинавију, где је током каријере имао највише успеха. За њега је заинтересован један клуб из Данске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар