Фенеров кондициони тренер: Волим Звезду, али ова утакмица нам је веома важна!

"У три наврата у Црвеној звезди сам провео више од десет година и то ће увек бити мој клуб. Зато је сувише и истицати колико ми је драго због ових сјајних резултата", каже Бата Зимоњић.

Кошарка 12.01.2017 | 14:15
Фенеров кондициони тренер: Волим Звезду, али ова утакмица нам је веома важна!
Фенербахче стиже у Београд на ноге захукталој Црвеној звезди, која после пет покушаја жели коначно да савлада великана из Истанбула. Састав Жељка Обрадовића још увек није пао пред српским шампионом у овом формату Евролиге, али наспрам себе ниједном није имао овако надахнуте црвено-беле, који су везали четири победе у елитном такмичењу и потајно се надају да могу до још једног великог скалпа.

Легендарни Жељко Обрадовић већ годинама око себе има тим сарадника од највећег поверења, а један од њих је и доктор Предраг Бата Зимоњић, један од најцењенијих кондиционих тренера на Старом континенту, који као неко ко је одрастао на Малом Калемегдану не крије да је навијач црвено-белих.

"Долазим у свој родни град, на дуел са клубом у коме сам провео највећи део своје каријере, сигурно да су осећања другачија. Али, нама је то веома важна утакмица и колико год волео Црвену звезду, навијам за Фенербахче", рекао је Зимоњић Журнал и на констатацију да је Фенербахче један од ретких великих клубова који нису поражени од Црвене звезде само кроз осмех одговорио "нека тако и остане".

Јасно је да је љубав према клубу једно, а професионалне обавезе нешто сасвим друго.

"У три наврата у Црвеној звезди сам провео више од десет година и то ће увек бити мој клуб. Зато је сувише и истицати колико ми је драго због ових сјајних резултата. Ово што Црвена звезда је за сваки респект. Може некоме да се свиђа ово или оно, да има овакво или онакво мишљење, али у спорту постоји само једно мерило, а то је резултат. Он некада може да буде сплет околности, али то сигурно није случај са Црвеном звездом која већ има озбиљан континуитет. Играти у овом друштву, с могућностима које има, то је стварно фантастично. И није то само у питању ова сезона. Већ се то дешава из године у годину, а то може да буде све, само не случајно. То што ради Звезда није велико само за мене као навијача, већ за све кошаркашке људе".

Фенербахче има једног од најбољих кондиционих тренера у Европи, али Звезда физички делује импозантно захваљујући сјајном раду Драгана Гачевића.

"Сходно резултатима које постиже последњих година, Црвена звезда физички делује изузетно добро. Неки то приписују енергији коју добија са трибина, која играче носи до границе могућности. Али као професионалац, то не бих ставио на прво место. Под број један то је плод јако квалитетног рада комплетног стручног штаба. На другом месту, то је квалитетна селекција играча који то могу да изнесу. Теко онда, на треће место могу да ставим навијаче, као и ту емоцију, која се током меча слива с трибина на терен и играче".

Може ли звезда до плеј-офа?

"По многим релевантним факторима који утичу на коначан резултат нико реалан не може пред Црвену звезду да стави плеј-оф као неки императив. Све што је до сада урадила је један велики и сјајан резултат. Наравно, уз овакав рад и учинак, жеље расту. Нема тог клуба који у меч улази да би изгубио. Али, како што сам рекао, све што је Црвена звезда већ урадила представља више него велики успех. То је један респектабилан тим, за који се свака екипа озбиљно спрема и никоме није свеједно када треба да игра против ње", рекао је између осталог Зимоњић за Журнал.

Утакмица између Црвене звезде и Фенербахчеа игра се у четвртак од 20.45 у дворани Александар Николић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар