Роналдињо се враћа фудбалу?!

Спектакуларни Роналдињо (36) могао би да се врати професионалном фудбалу после 15 месеци паузе. На радост свих истинских љубитеља фудбала Роналдињо би ускоро могао да потпише уговор са деветим клубом у каријери.

Фудбал 12.01.2017 | 11:00
Роналдињо се враћа фудбалу?!
Бивши играч ПСЖ-а, Барселоне, Милана преговара са уругвајским Насионалом.

"Врло га је тешко довести, покушавамо већ 20 дана. Тражимо спонзора како бисмо олакшали посао. Иако је играо само пријатељске мечеве у последњих 15 месеци, Роналдињо још увек може да пружи много на терену", рекао је председник Насионала Хосе Луис Родригес.

Роналдињо није играо од 2015. када је наступао за Флуминенсе, а претходно је наступао за мексички Керетаро те Атлетико Минеиро.

Бразилац има 97 наступа и 33 гола за репрезентацију Бразила, с којом је био првак света 2002. године.

Насионал је актуелни шампион Уругваја и лидер у текућој сезони.

Сматрају га једним од најбољих фудбалера свих времена, али о њему не пишу у прошлом времену. 

Иако је без клуба већ годину и по дана, још од напуштања Флуминенсеа у септембру 2015. године, Роналдињо није званично окончао играчку каријеру.

На радост многих, он би ускоро могао да се врати на терен и потпише нови професионални уговор са деветим клубом у каријери.

Роналдињо се великодушно понудио да наступа без надоканде за Шапекоенсе, који је у авионској несрећи крајем новембра прошле године изгубио 19 играча и тренера, али су се челници бразилског клуба љубазно захвалили на тој понуди.

Председник угурвајског Насионала потврдио је да већ неко време воде преговоре са Роналдињом Гаучом.

"Трудимо се, иако је веома тешко. Последњих 20 дана смо преговарали и сада покушавамо да привучемо спонзоре како би тај трансфер постао изводљив", изјавио је први човек Насионала Хозе Луис Родригез за "Радио 1010".

Родригез је истакао да је сигуран да би Роналдињо био права звезда и да би имао много тога да покаже младим играчима.

"Упркос томе што је у протеклих годину и по дана одиграо тек неколико пријатељских утакмица, сигуран сам да Роналдињо и даље може много да допринесе на терену", додао је председник Насионала.

Уколико би Роналдо прихватио понуду водећег тима Уругваја, Насионала, то би била шеста држава у којој би наступао у каријери и укупно девети клуб.

Претходно је са великим успехом носио дресове Гремија, Флуминенсеа, Атлетико Минеира и Фламенга (Бразил), Керетаро (Мексико), Пари сен Жермен (Француска), Барселона (Шпанија) и Милан (Италија).

Роналдињо, који ће у марту напунити 37 година, у каријери је, међу бројним наградама освајао и Златну лопту и више пута је биран за најбољег играча света, а са репрезентацијом Бразила, чији је дрес облачио 97 пута и уписао 33 гола, био је и првак света 2002. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар