Новак без страха, опет иде у хипербаричну комору!

Новак Ђоковић каже да ће поново у Аустралији користити хипербаричну комору, иако постоје упозорења да опрема није сигурна.

Тенис 15.01.2017 | 08:45
Новак без страха, опет иде у хипербаричну комору!
Српски тенисер је претходно у Аустралији користио већ хипербаричну комору код киропрактичара Малколма Хупера, а аустралијски медији истичу да је прошле године један пацијент умро на тој клиници.

Ипак, Ђоковић каже да ће и ове године посетити клинике у Мелбурну и искористити ову могућност.

„Да, хоћу. Нажалост, немам приступ хипербаричној комори свуда где идем. Али, трудим се да је користим када год могу. Сада имам прилику да користим криотерапију и хипербаричну комору. Посебно је добра хипербарична комора. Видео сам да је такође користе многи врхунски играчи“, каже српски играч.

Хипербарична комора побољшава циркулацију, вид, брзину реаговања, издржљивост и снагу, а такође и повећава број црвених крвних зрнаца. Новак каже да му она помаже после напорних мечева у Мелбурну.

„Када сте у тим условима, дишете 100% кисеоник и то је наравно добро за ваше тело, ћелије, мишиће.“

Полиција је прошле године истраживала узрок смрти на клиници Малколма Хупера, а та смрт је довела до упозорења широм земље.

Хупер је тврдио да смрт нема никакве везе са хипербаричном комором, људима који поседују ове коморе саветовано је да провере здравствено стање пацијената пре употребе ове коморе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар