Интервју - Богдан пред Звезду: Очекују од мене стално 20 поена! Па, није се вратио Џордан!

Богдан Богдановић вратио се на паркет после вишемесечне паузе, а уочи гостовања Фенербахчеа код Црвене звезде у Евролиги.

Кошарка 12.01.2017 | 12:45
Интервју - Богдан пред Звезду: Очекују од мене стално 20 поена! Па, није се вратио Џордан!
Српски репрезентативац није играо од октобра због повреде, играо је кратко против Емпорио Арманија у ЕЛ прошле недеље, а онда заблистао у турском шампионату против Бешикташа.

Постигао је 19 поена (8/12 из игре) уз три асистенције, те извео спектакуларно закуцавање

"Вратио сам се! Није ме било баш дуго, али сам сада овде. Нисам толико паузирао ниједном у последњих седам година. Када си повређен, све што желиш је да играш, па мораш много да радиш да би се вратио. Недостајале су ми пре свега неке утакмице, играње кошарке. Иначе сам увек много мотивисан да играм, али сада сам још више. Искрено, повреде су болне, али су порази и губљење финала још болнији", написао је Богдановић у блогу за Евролигу.

Богдановић се у ЕЛ вратио против Емпорио Арманија у победи његовог тима 88:79 прошле недеље.

"Наравно, нисам још сто одсто спреман, не могу да играм 30 минута, али ми је тренер дао шансу да почнем против Арманија, и то ми је пријало. Недостајао ми је осећај из игре", додао је српски репрезентативац.

Бивши бек Партизана за скоро 12 минута на паркету није постигао ниједан поен, промашио је оба шута из игре, имао скок и изгубио једном лопту.

"Много људи мисли да ћу одмах да постижем 20 поена по утакмици. То није као када се Мајкл Џордан врати. Сви бисмо волели да видимо то, али истина је да је потребно времена да се вратиш на највиши ниво игре. Ми смо тим, ја сам важан играч, као и сваки други. Сви морамо бити спремни", истакао је Богдановић.



Фенербахче у четвртак гостује у Београду, игра против Богдановићевог великог ривала Црвене звезде.

"То је посебан меч за српске играче. Прошле године смо играли 8. јануара што је близу нашем Божићу, а ове играмо пред Српску нову годину, која је у петак. Добар је тренутак за меч са њима. Звезда је у одличној форми, дворана је пуна чак и када не игра овако добро, али се сада бори за плеј-оф па ће навијачи бити још гласнији. Српски навијачи су фантастични, невероватни. Прате свој клуб и када игра лоше и када му иде добро", написао је бек Фенера.

Дуел са Звездом није посебан само за Богдановића.

"Много нас је живело у Београду, Јан Весели има и девојку из Србије, не живи тамо али често иде у посету. Перо Антић је живео неколико година, Жељко Обрадовић, Никола Калинић и ја живимо тамо. Ово је посебан тренутак за нас и врло смо узбуђени. Наравно, све време причамо о Звезди и Партизану. Није 50-50, Жељко, Јан, асистент Владимир Андроић и ја смо партизановци, а Перо, Калина и кондициони тренер Предраг Зимоњић звездаши. Сваки пут када победи наш тим, причамо о томе другој групи. То је нормално, као и у свакој земљи. Добро, ми идемо мало даље", додаје сјајни кошаркаш.

Звезда има само две победе мање од Фенера после 16 утакмица, добила је четири од последњих пет.

"Чека нас тешка утакмица, Звезда је добила ЦСКА и Реал Мадрид код куће у последње време, неће бити лако. Играо сам често против њих, гаје агресивну одбрану и паметан напад. Поштују један другог и знају тачко шта је чија улога у тиму, ко је одговоран за шта, за сваки детаљ - скокове, одбрану, шут, креирање пик-ен-рола, свега. Познајемо добро њихов тим, знамо који играч је за шта способан да уради, али имају много талента и могу да нас изненаде. Марко Симоновић има сјајну сезону, игра са много самопоуздања. Шутира боље него икад, погађа у кључним тренуцима, али ми имамо добре дефанзивце који могу да га зауставе. Мислим да смо спремни за утакмицу, биће вероватно прва у овој сезони у којој су сви наши играчи здрави", истиче Богдановић.

Фенер је прошле сезоне играо финале Евролиге, тренутно је пети на табели са скором 10-6, са две победе иза лидера ЦСКА.

"Сезона је дуга, играмо 17. од 30 утакмица. Али ускоро ће крај, имамо још неколико седмица са по два меча, биће напорних неколико месеци. То је кратак периода да се нешто значајно промени у игри. Морамо да тренирамо још јаче и будемо још бољи, свака утакмица је важнија од претходне. Ако се потрудимо, сигуран сам да ће се исплатити", закључио је Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар