УЕФА: Партизан не може у Европу!

УЕФА је забранила Партизану да игра у Лиги шамиона и Лиги Европе у првој сезони од наредне три у којој се квалификује за такмичење, потврђено је за Б92.

Србија 11.01.2017 | 14:01
УЕФА: Партизан не може у Европу!
Како преноси Асошиејтед прес (АП), Партизан има око 2,5 милиона евра неплаћених дугова закључном са септембром 2016. године.

Највећи део тог новца је на име пореза и социјалних давања држави Србије.

УЕФА је одлучила да је оваква казна неопходна јер је Партизан неколико пута кршио правила о неплаћеним дуговима у последњих пет година.

Партизан је у "сличној ситуацији" био 2013. године, када је клуб суспендован на годину дана из такмичења УЕФА, па еврпска кућа фудбала сматра да је жешћа казна једина одговарајућа и способна да исправно утиче.

Иако је првобитно објављено да је суспензија у трајању од три године, за Б92.нет су УЕФА разјаснили да је реч о забрани играња током једне сезоне, прве од наредне три у којој клуб избори учешће у неком од европских такмичења.

Истовремено, за Б92 су из Партизана поручили да није у питању суспензија, већ да клуб "до краја месеца мора да уплати 360.000 евра".

Није познато коме тај новац треба да се уплати, нити како је могуће да УЕФА на свом сајту објави коначну одлуку.

Како се наводи у одлуци Тела за финансијску клупску контролу УЕФА, жалба је могућа у наредних десет дана, али не на адресу УЕФА, већ ће црно-бели овај случај морати да, ако желе, изнесу пред Судом са спортску арбитражу у Лозани.

Извор: Б92/АФП
Фото: СтарСпорт

Коментари / 0

Оставите коментар