Евертон широке руке - Шнајдерлин је пришивен!

Јунајтеду иде 24.000.000 и разни бонуси, Жозе и срећан и тужан! Медицински прегледи готово сигурно данас.

Фудбал 11.01.2017 | 14:00
Евертон широке руке - Шнајдерлин је пришивен!
Ако се Ситијева куповина Габријела Жезуса може подвести као посао који је одрађен ове зиме, онда је то највећа трансфер бомба која је експлодирала ове зиме у Премијер лиги тренутно. Али, ако гледамо из угла одрађених послова почев од 1. јануара, онда је на врху енглеског фудбала сада - Евертон са трансфером Моргана Шнајдерлина из Манчестер јунајтеда. 

Прича чији су готово сви детаљи били познати већ данима уназад данас добија своје завршно поглавље. Након што су Манчестер јунајтед и Евертон постигли коначни договор по питању свих ситница, Шнајдерлин је спаковао кофере и упутио се ка Гудисон Парку и тако иза себе оставио тужног Жозеа Муриња. 

Евертон ће на име обештећења уплатити 24.000.000 евра, плус још два и по милиона кроз остале бонусе. Из Јунајтеда је последњих година пут плавог дела Ливерпула кренуло неколико играча, почев од Тима Хауарда, Фила Невила, Дарона Гибсона, до Тома Клеверлија.

Жозе Мурињо је после тријумфа над Халом у Лига купу открио да је у исто време срећан и тужан због одласка Моргана Шнајдерлина.

„Пре меча господин Вудворд (Ед, први оперативац Јунајтеда прим. аут.) пришао ми је и рекао да је посао завршен. Срећан сам, али у исто време и тужан. Тужан јер волим Моргана, тужан јер је могао да буде наша опција у подужој сезони. Али, срећан јер ово је оно што он жели. Хоће да игра сваку утакмицу, жели да буде важан играч за тим и ако он то жели ја сам срећан због њега“, поручио је Мурињо.

Медицински прегледи, чиме ће бити стављена тачка на овај трансфер, биће обављени данас. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар