На данашњи дан: Бекам је добио понуду коју није могао да одбије...

Пре тачно десет година склопљен је посао од 250.000.000 долара!

Фудбал 11.01.2017 | 13:00
На данашњи дан: Бекам је добио понуду коју није могао да одбије...
Прошло је тачно десет година откако су Реал Мадрид и један од ондашњих Галактикоса Дејвид Бекам шокирали свет објавивши да ће енглески суперстар кроз шест месеци напустити Мадрид и потписати за ЛА Галакси! Бекс је у то време био у немилости Фабија Капела, мало је играо, али фудбалски занесењаци и романтици никада му нису опростили на избору новог клуба, пошто је зарад америчких милиона одбио европске велике попут Милана и Интера. Реал је покушао да задржи једну од својих највећих звезда, понудио му је нови уговор уз повећање плате, но енглески репрезентативац чврсто је био решио да прихвати понуду Американаца. 

Члан МЛС лиге и Дејвид Бекам потписали су петогодишњи уговор вредан фантастичних 250.000.000 долара. Само 20 одсто од те суме чинило је фиксну плату фудбалера. Сав остали новац сливао се на Бексов рачун од продаје реквизита клуба, спонзорстава и удела у пројектованим профитима клуба. 

Бекам је за пет година у Галаксију, са кратким прекидима (позајмица Милану), одиграо 98 утакмица у првенству и постигао 18 голова. Освојио је две титуле шампиона.

Дејвид Бекам није био први Енглез у МЛС лиги. Чак ни први играч Манчестер Јунајтеда са седмицом на леђима који је отишао да игра у Лос Анђелес. Пуних 30 година пре Бекаманешто слично урадио је велики Џорџ Бест. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар