Генерал прегледан као - покојник!

Пошто је вештак судске медицине Бранимир Александрић сачинио медицинско вештачење здравственог стања Новака Ђукића без неопходне опреме и присуства одговарајућег стручњака, генералова одбрана тражи да суд вештачење повери другом вештаку, који ће бити лекар интерниста кардиолог са искуством у клиничком лечењу живих људи!

Србија 11.01.2017 | 09:40
Генерал прегледан као - покојник!
Како нам каже Ђукићев бранилац Милорад Константиновић, генерал ће против Александрића поднети кривичну пријаву, јер му је, како каже, "грубо прекршио људска и грађанска права", а од Суда части лекарске коморе тражиће да буде разрешен.

Пошто је у новембру Ђукић био у болници због проблема са срцем и није дошао на седницу Већа Специјалног суда у Београду, које разматра захтев Сарајева да му се призна пресуда Суда БиХ од 20 година затвора због случаја "Тузланска капија", суд је наложио да се уради вештачење његовог здравственог стања и утврди да ли је Ђукић способан да прати суђење. Вештаку је наложено да по потреби ангажује и лекаре других специјалности.

"Вештак судске медицине Бранимир Александрић је, међутим, Ђукића прегледао у стану, без присуства кардиолога и без адекватне опреме неопходне за преглед пацијента са кардиолошким тегобама" каже нам бранилац Константиновић.

"Александрићев незаконит и нестручан 'преглед' се састојао од сликања нагог пацијента и мерења делова тела, што представља део уобичајеног спољашњег прегледа тела покојника. Александрић као специјалиста судске медицине нема довољно стручности да прегледа живе пацијенте, нити да даје оцене и анализира налазе и документацију кардиолога са ВМА и кардиолошке ординације Хаџи-Тановић."

Константиновић указује да је Александрић у свом налазу мимо правила струке предложио суду да Ђукића смести у затворску болницу од седам до десет дана пре претреса, како би у њој редовно добијао одговарајућу терапију, а здравствено особље би контролисало да ли је прогутао лек и проверавало да га није оставио у устима.

"Вештак тиме изван своје надлежности и на најгрубљи начин предлаже суду да Ђукићу одреди притвор, иако је свестан да се не сме упуштати у такве врсте коментара" наводи Константиновић.

"Генерал Ђукић се никада није оглушио о савете лекара и уредно узима прописане лекове, јер болести које су му дијагностиковане могу лако да узрокују фаталан исход."

ПРОВЕРА ЛИЦЕНЦЕ ДР АЛЕКСАНДРИЋА

Ђукићева одбрана предложила је да суд од Лекарске коморе Србије затражи лиценцу Бранимира Александрића из које ће се утврдити за коју област здравствене заштите је издата.

"Тражимо и да суд провери да ли се Александрић налази под истрагом за кривично дело које би га чинило недостојним за обављање вештачења" каже се у поднеску одбране Вишем суду.

"Александрићево име везано је за многобројне контроверзне судске поступке као што су случајеви Даде Вујасиновић, погибија гардиста у Топчидеру, Александра Митровића, убиства Аркана, па Звонимира Плећића."

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Опет Ја

11.01.2017 10:44

А људска права дјеце те нису занимале за свако дијете 25 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

подозренац

11.01.2017 11:15

Е мој генерале, твоја артиљерија је тукла по цивилима без икаквог разлога, и то неколико година, ти си најобичнија кукавица и побјегуља,

ОДГОВОРИТЕ
Name

теар

11.01.2017 16:38

Зивио генерал