Крагујевац: Умрле двије породиље

У породилишту Клиничког центра у Крагујевцу у последње три недеље умрле су две породиље, пишу “Вечерње новости“.

Србија 11.01.2017 | 10:20
Крагујевац: Умрле двије породиље
Једна од њих, Снежана Јовановић (32) из насеља Мале Пчелице, преминула је због још неразјашњеног узрока, док је друга, како кажу у Клиничком центру, умрла услед изненадног срчаног удара.

Славиша Васиљевић, брат Снежане Јовановић (32), која је преминула неколико дана пошто је из породилишта пуштена кући, за небригу и за њену смрт оптужује лекаре. Директор Клиничког центра др Предраг Саздановић у уторак нам је потврдио да су две породиље преминуле, наводећи да се за једну жену зна узрок смрти док се за другу чека налаз обдукције.

Славиша Васиљевић каже да је његова сестра 26. децембра изашла из породилишта. У отпусној листи је написано да је све протекло у реду, а после неколико дана су настале компликације.

“Породила се царским резом 20. децембра, отпуштена из болнице 26, а већ три дана касније јој је позлило и примљена је у Ургентни центар. Преминула је 1. јануара“, каже Славиша.

Он додаје да је породици нејасно зашто је једна здрава и млада жена изненада преминула. Покушали су макар да од лекара сазнају шта се десило, где су настале компликације, али још нису добили јасан одговор, нити резултате обдукције.

“Чули смо да лекари пребацују одговорност једни на друге, тражили смо резултате обдукције, али засад немамо никакав одговор. Обратили смо се јавности преко друштвених мрежа, следећи корак је тужба. Желим да сазнам зашто је моја сестра преминула, да ли постоји и чија је одговорност за њену смрт, како су је отпустили из породилишта ако нешто није било у реду“, каже Славиша.

Он сумња да јој ни у Ургентном центру није пружена адекватна помоћ, јер је, како каже, ту "два дана лежала, а лекари ништа нису предузимали". Додаје да је чуо да су услови у породилишту доста лоши, да се пацијентима не поклања потребна пажња.

Директор Клиничког центра то одлучно негира. Каже да су у породилишту обезбеђени сви потребни услови.

“Једна жена умрла је непосредно после порођаја у нашем породилишту. Добила је срчани удар, покушали смо да је спасемо, учинили све што је у нашој моћи, али нисмо успели. То је жена која се десет пута порађала у овом породилишту. Нажалост, десио се изненадан инфаркт”, каже др Саздановић.

У вези са Снежаном Јовановић, директор Саздановић каже да је после порођаја пуштена кући са уредним налазима и после десет дана поново је дошла у болницу, не због гинеколошких, већ због неких других здравствених тегоба.

“Примљена је у Ургентни центар, лекари су покушали да јој помогну. Засад не могу да тврдим који је тачан узрок смрти. Наложена је обдукција и после добијања тих резултата знаће се поуздано од чега је преминула”, рекао нам је у уторак др Саздановић.

Извор: Вечерње новости
Фото: Илустрација

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

никад горе није било

11.01.2017 10:22

А све доктор до доктора, заврсавају на све стране само је битно да има префикс др. и да газову докторе. Јад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

11.01.2017 11:50

Управу сте они сто иоле нешто знају одоше или хоће паре па да те приме и прегледају.

Name

Бакир

11.01.2017 11:45

Мора да нису имали боце с кисиком

ОДГОВОРИТЕ