Пријавите насилника, ко год он био

„Сви имамо неке своје проблеме, али не сме да постоји ниједан разлог за насиље! Код нас се доста ћути о проблему породичног насиља, јер људи то сматрају срамотом. И јесте срамота. Али срамота је да вас неко туче, а да ви то трпите!“

Србија 10.01.2017 | 22:50
Пријавите насилника, ко год он био
Ово за Курир ексклузивно поручује певачица Светлана Цеца Ражнатовић, која је подржала Курирову акцију „Стоп насиљу“.

Бити гласан

Позната фолкерка каже да не зна шта би могао да буде разлог великог броја случајева породичног насиља у Србији, али уверена је да сваког насилника треба обавезно пријавити:

"Лично, мислим да треба пријавити насилника ко год да је то! Да ли је то отац, син, муж или брат - такве ствари треба пријавити полицији и зауставити их на сваки начин. Зато и постоји ова акција Курира, коју изузетно подржавам, да сви гласно покажемо свој став о томе. Сматрам да ако довољно гласно говоримо о проблемима, тек онда можемо нешто и дефинитивно да променимо."

Према њеним речима, веома је важно да се јавне личности укључе у кампању за спречавање насиља.

"Поред нас који радимо колико можемо, држава је та која највише треба да уради на овом пољу. То подразумева и пооштравање казни за насиље, не сме да постоји милост или било какво оправдање да се спасе насилник. У обзир може да дође и неко дугорочно лечење код психолога или другог стручног лица. Нико не сме да трпи ничије злостављања и психо-физичку тортуру", каже наша прослављена певачица и додаје:

Осудити

"Породичног насиља има свугде у свету, али мислим да је то много учесталије у нашој земљи. Врло се ружне ствари дешавају, много је породичног насиља у Србији, пратим све што пише у медијима. Сви као друштво морамо да учествујемо и да осудимо насиље и насилнике."

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

10.01.2017 22:42

СРБима који су отпали од Бога и СРБства, Православља и Светосавља као СРБског нацина зивота ни сам Бог немозе висе помоци ако се СРБи сами не покају за грехе своје. Када СРБкиње буду зивјели по уцењу Православне вјере своје престаце и насиље у куци зато сто је за свадју потребно двоје. Зене мозе само са вјернисцу и љубављу да укроти муза свог а не свадјама, претњама и курвањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проблем је

10.01.2017 23:11

Данас мало ко хоце да кроти због празног фризидера и пуног кревета. Оно сто сам процитала говори о великом броју дусевних болесника, алкохолицара и поводљиваца. Срамота је ици психијатру, срамота је реци да си педер па се зенис због села онда лупас зену јер ти се не *ебе спреда него позади. Има свега у руралној и сиромасној земљи.

Name

Српкиње

11.01.2017 01:37

Српкиње уништише Србе, 90%њих неће да радјају, кувају одгајају дјецу ставе веш у машину па у сушилицу меће да пеглају усусају ализато хоће да су фрајерице да имају добру гузицу да пуше да пију да излазе да возе скупе аутомобиле да једу у ресторану да иду на путовања да се облаче боље од колегица да се кварцају шминкају фризирају ни длаке и нокте.неће више саме да среде ,хоће да су главне и да флертују и буду у контакту са бившим или са симпатијом. Хрватице су женственије а муслиманке покорније . Какве су нам жене сестре мајке па како да нам породица буде здрава? Како да будемо здрава нација? Попови швалери и сељачине професори и професорице сељачине и глупаче ма треба их све по реду мокром крпом по глави млатити

Name

Аркан

11.01.2017 01:37

Јел ју то Аркан намлатио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

11.01.2017 10:22

Ко год даје тески је болесник и треба га казнити

Name

ЗОКИ

11.01.2017 10:23

Срамота!!!