Узалуд труд, џаба вам све - Обамејан одбио Кинезе и 15 пута већу плату!

Дортмунду нуђено обештећење које би представљало апсолутни светски рекорд, све потврдио играчев ментор!

Фудбал 10.01.2017 | 17:30
Узалуд труд, џаба вам све - Обамејан одбио Кинезе и 15 пута већу плату!
Кинески клубови настављају да тресу европско и светско фудбалско тржиште, а сада је на ред изгледа дошао и нападач Борусије Дортмунд Пјер-Емерик Обамејан.

Тренер његовог бившег клуба и својеврсни ментор, Кристоф Галтије, тврди да су и играч и немачким тим одбили недавно готово невероватну понуду са Далеког истока.

“Обамејана су звали Кинези и нудили му годишњу плату од 41.000.000 евра, а Дортмуну чак 150.000.000 за обештећење. Међутим, добили су негативан одговор“, навео је Галтије за БеинСпортс.

Искусни стручњак је додао и да претпоставља да је главни разлог за овакав Обамејановстав то што му је и даље највећа жеља да у будућности обуче дрес мадридског Реала што је и сам играч истицао у неколико наврата, а обећео је својевремено и деди који је велики навијач Краљевског клуба.

Према званично доступним подацима, Обамејан тренутно у немачком клубу годишње зарађује „само“ око 3.000.000 евра годишње. Кажемо само - зато што је то заиста мала свота чак и за веће европске клубове и скоро је 15 пута мања од онога што су нудили Кинези. Овај талентовани нападач у Дортмунд је дошао у лето 2013. године из Сент Етјена, а до сада је за Милионере одиграо 165 утакмица и дао 100 голова.  

Иначе, Обамејан је само један у низу великих европских звезда које су „помахнитали“ богати кинески клубови покушали да намаме у тамошњу лигу. Наравно, било је и оних који су прихватили баснословне понуде, као Карлос Тевез, Оскар или Аксел Витсел. Ипак, за сада је још увек више оних који су, попут Обамејана, одбили кинеске џакове новца. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар