Бајернов ''Стаклени човјек'' преломио - иде у Шалке!

Холгер Бадштубер стиже на позајмицу у Гелзенкирхен!

Фудбал 10.01.2017 | 17:00
Бајернов ''Стаклени човјек'' преломио - иде у Шалке!
Манчестер Сити, Хамбургер, Штутгарт, Леверкузен, Келн - многи су желели ове зиме Бајерновог Стакленог човека Холгера Бадштубера (27). Многи, али је будућност овог фудбалера склоног повредама већ одређена.

Шалке је договорио детаље сарадње с повременим немачким репрезентативцем, остало је још само да се клубови договоре око начина на који ће фудбалер, којег су повреде "искасапиле" претходних година, стићи на крају у Гелзенкирхен.

Билд је вечерас објавио, а он не греши, да је Шалке договорио долазак левоногог штопера. То је позиција која је највише патила у овом тиму јер су се редом повређивали Настасић, Хеведес, па је тренер Марксу Вајнцерил морао често да комбинује током јесени и губи рецимо офанзивног Колашинца због дефанзивних задатака.

Пресудила је и жеља Бадштубера, који хоће да игра стандардно, а ту могућност нема у Бајерну где је од повратка у тренажни процес после дуге паузе у октобру одиграо само 28 минута. Премало, а тешко да ће добити шансу на пролеће јер је конкуренција у дефанзиви Бавараца заиста велика - Боатенг, Хумелс и Хави Мартинез, сви су у предности, па је најбоље да нађе средину у којој ће играти.

Остало је још да се договоре представници два клуба, а занимљиво је да Шалке жели на позајмицу Бадштубера без опције о куповини на крају сезоне јер му на лето истиче уговор, па су жели да га после тога можда ћапе за џабе. Бајерн је то изгледа прозрео, па је понудио фудбалереу продужење уговора за још годину дана до јуна 2018. са намером да га не препусти ривалу тако лако.

Нема код Бајерна ништа за џабе...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар