Видео: Пабло Приђони завршио каријеру!

Легендарни аргентински плејмејкер Пабло Приђони објавио је на Твитеру да се повлачи из кошарке.

Кошарка 11.01.2017 | 09:45
Видео: Пабло Приђони завршио каријеру!
Приђони је недавно покушао да се врати у европску кошарку у дресу Басконије, али је ипак одлучио да оконча каријеру.

Прославио се управо у Басконији за коју је играо до 2003. до 2009. године, а потом је играо и за Реал Мадрид, Њујорк Никсе, Хјустон Рокитсе и Лос Анђелес Клиперсе.

Освојио је титулу у Шпанији, три шпанска Купа, четири Суперкупа, а са селекцијом Аргентине са освојио је бронзу на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године.

Легендарни аргентински играч саопштио је да напушта кошарку после 22 године професионалног играња.

Приђони (39) је недавно потписао уговор са Басконијом, за коју је са успехом наступао од 2003. до 2009. године, али је врло брзо спознао да је дошло време да објави крај.

"Никада нисам размишљао о дану када ћу морати да саопштим да престајем да играм кошарку. То је зато што нисам знао како ће изгледати прави нечин да то кажем. Истина је да сам имао веома јасне сигнале свог тела и главе да је дошло време да одем. Обратио сам пажњу на њих и без оклевања донео одлуку. Као што сам и увек радио током каријере. Када сам морао да однесем одлуку, радио сам то када сам био 100 одсто сигуран у њу. Моја глава и тело сада су потпуно сагласни да је дошло време да се повучем из професионалног бављења кошарком. И као што каже аргентинска песма 'Све се завршава редом, све се завршава'", написао је Приђони на Тwиттеру у опроштајној поруци.

Пабло Приђони имао је богату и успешну каријеру. По доласку у Европу из Аргентине 1999. године наступао је и за Фуенлабраду, Аликанте и Реал Мадрид.



Он је 2012. отишао у НБА лигу, где је играо за Њујорк Никсе, Хјустон Рокитсе и Лос Анђелес Клиперсе, до краја прошле сезоне.

Остаће забележено је да је био најстарији руки у НБА лиги, јер је 2. новембра 2012, када је заиграо за Њујорк, имао 35 и по година.



Највећи успех са репрезентацијом Аргентине остварио је 2008. године, када је на Олимпијским играма у Пекингу освојио бронзану медаљу.

Он је у Евролиги одиграо 183 меча, а у НБА лиги 270 утакмица, од чека 28 у плеј-офу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар