Атомском бомбом би да плаши противнике

Редитељ Емир Кустурица рекао је на свечаној академији поводом Дана Републике Српске да Српску и традицију Светог Стефана није могуће поништити. Бакира Изетбеговића оптужио је да обавља "џелатски посао" и "забија нож у срце једној култури". Себи је пожелео једну атомску бомбу, да њоме плаши противнике Републике Српске.

Република Српска 09.01.2017 | 22:17
Атомском бомбом би да плаши противнике
Кустурица је у бесједи на свечаној академији поводом 9. јануара нагласио да Србима не преостаје ништа друго него да се боре као и до сада, да је српски народ заједница везана језиком и да се не смије дозволити да му буде наметнут други језик.

"За ову борбу, сестре и браћо, имам неколико упутстава. Прво мора бити заустављено мазохистичко понашање највећег дијела наше интелектуалне политичке елите која избјегава да се директно супротстави понижавању, да напусте политику кретања испод радара и клечања нашим политичким непријатељима, да се окану ситне фајде и прихвате стварност и хрву се са њом макар као предсједник Републике Српске Милорад Додик", поручио је Кустурица.

Он је испричао како га је почетком рата "височки терс" упитао шта му је по националности супруга.

"Кажем, она ти је најбоља смјеса, свега има у крви, Срба, Словенаца и Хрвата. Он вели 'не питам те то, него је ли шокица или влахиња'. Кажем му Југословенка, а он мени, е 'па да ти кажем, слабо ти мени Куста радиш, не трудиш се, ниси је још превео на нашу страну, јер уопште није важно које је вјере, важно је да је муслиманка'", испричао је Кустурица и додао да је та реченица била политичка идеја водиља Алије Изетбеговића и његових политичких сљедбеника.

Кустурица тврди да је све што се дешавало послије смрти Алије, син Бакир Изетбеговић усмјерио на „осветничко рушење другачијег од онога што је замислио, а посебно Републике Српске“.

Он је нагласио да је у међувремену реченица да није важно које смо вјере прерађена и да би сада требало да будемо „ако не већ одмах Бошњаци, онда прво Босанци, а на крају Муслимани“.

"Шта може бити већа препрека од Светог Стефана за реализацију такве намјере и зато су одлучили да га сруше. Стефан Твртко Котроманић који себе назива краљем Босне, Поморја, Хумске земље, Подриња... прославља Светог архиђакона и првомученика Стефана, а послије крунисања на грб Котроманића ставља љиљане као симбол", рекао је Кустурица и додао да су Изетбеговићи "заиграли са љиљанима давно" и трошили их као своје патриотске биљке.

"Дакле, замјеном теза и завлачењем руке у џеп туђе културе. Какве везе они имају са традицијом хришћанске и секуларне Европе. Није Свети Стефан био крсна слава Котроманића, него патрон државе којом они владају", рекао је Кустурица.

Говорећи на свечаној академији он је рекао да је невоља српског народа што данас прошлост уважава само онај ко има атомску бомбу. Зато је пожелио да има "малу атомску бомбицу само да је држи у џепу" и тако упозори све оне који настоје да доведу у питање опстанак Републике Српске.

"Волио бих да имам једну овакву бомбу, па да зауставим причу у којој су од једног жртвованог народа направили злочинце", закључио је Кустурица.

(Срна)
(Фото: Тањуг/Зоран Жестић)

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

09.01.2017 21:24

"Ни један пророк није мио на постојбини својој" па тако исто ни Стефан Немања (Емир Костурица) са Истином Христовом и Правдом Бозијом у БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

10.01.2017 06:03

Лупас као и увијек. Није мио а добио цитав један град на поклон. Ста си ти добио осим пензије коју си зарадио и сад је тросис на резије, мегабајте, хљеб и лијекове.

Name

Драско

09.01.2017 21:24

Иако мислим да би било прикладније да је говор дрзао Младен Иваниц, морам признати да је дио говора био сасвим ОК а углавном са аспекта раскринкавања љиљана и Изетбеговица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац никад висе

09.01.2017 23:13

Па зар нема ни једног генерала дасе данас обрати градјанима Дали је зив и један угледник из те српске скупстине Ово данас је поцетак изборне кампање партије на власти ово данас је1990 година. Цувајмо се вадимо карту у једном правцу немојмо сметати нек раде ста су наумили Касније анализе бице интересантне Ху и

Name

Србо

09.01.2017 21:26

Ето... сад нам и ЕМИР прича о српству, заштити РС,..баш као и Џевад Галијашевић.... тешко нама.. зар смо код очију слепци... Зар нико не види шта нам Баја ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Србу

09.01.2017 23:15

Е мој Србо,мислим да си гори од Црногорца,само би лезао и пиву пио и цекао да ти неко "удијели"милостињу.. Ало људино,кад је коме дрзава помагала,на насим просторима,НИКАД и неоцекуј помоц ни ти ни ја,нити било ко без сопственог труда и рада

Name

Лола

09.01.2017 23:49

Да си се ти "србо"висе показао као Србин,мозда би се они мање "показивали"..Ако си ти -србо...сумњам..

Name

Не можеш их поредити

10.01.2017 01:37

Не можеш поредити Кустурицу интелектуалца и Галијашевића чија прича је већ превазиђена.То што зна Галијашевић зна и Сипа

Name

ре

10.01.2017 07:04

А ста нам ти радиш ћорави

Name

Рамбо 4

09.01.2017 21:28

Јао тешко Србима ако и води Емир Кустурица и његов друг Милокрад Добик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа

09.01.2017 21:39

Бас тако

Name

Митар

10.01.2017 07:21

Срам те било, све ти смета...јадан си ти Србин, ако јеси уопште!

Name

Саша

10.01.2017 21:06

Ваше коментаре је љепше читати од вицева

Name

леко

09.01.2017 21:33

Дуго нисам цуо гнуснији и опаснији говор од данаснег емировог,такве говоре смо могли цути и видјети од припадника ислам.дрзаве а најгоре сто је добио аплауз од свих присутних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.01.2017 06:02

Па ста је емир него муслиман,какав си говор могао и да оцекујес а друго је то сто он за своје инетересе узима све нас али вратице нам се то кад тад.Има да проклињемо мајцино млијеко које смо дојили.

Name

Турбоскара

10.01.2017 07:05

Емир па цовјек је пета колона зар то људи јос нису сватили .А само такви љигавци могу са љигавцима једно прицају друго раде прицом као дизе рејтинг додику а вамо баја отпуста милионе на крају цему завуци да овај неце знати гдје је цим оде са власти.Погледајте му филмове аамо све сто је направио и прославио се дузи сарајеву.цувајте се емира па стефана зар вам то све само не говори

Name

РОКИ

09.01.2017 21:34

Овај мали,Немања,далеко догуро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

09.01.2017 22:21

Јест, додусе прво је хтјео бити Зидов ал нису се спонзори јавили,намају интереса Јевреји у Босни. Онда се сјетио да би мого бити опет Србин и етооо.

Name

БЛ

09.01.2017 21:36

Цути и слави ,ако хоцес вец .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеград

09.01.2017 21:39

Мозес у Затвору, да правис А.Бомбе .Лопове

ОДГОВОРИТЕ
Name

и срби и рамбу

09.01.2017 21:54

Не просерајите се

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

09.01.2017 22:05

Јадно је србство кад га потурица брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цетник

10.01.2017 00:27

Потурица? Он је прешао са ислама на православље глупсоне, односно вратио се својој вјери коју је напустио његов далеки предак. Али Емир је нешто више и од ислма и Православља, емир је један велики филозоф.

Name

Екстремно

10.01.2017 08:18

Мора га бранити када га српски издајници бацају под ноге Бакиру. Свака част Емире!

Name

Реља

09.01.2017 22:24

Већег моралног биједника од Емира Кустурице тренутно на нашим просторима нема. Па тај би сутра био спреман ако му загусти да поново постане Муслиман и да изрежира неку причу како је цијело вријеме био шпијун или неку сличну глупост. Ови га се наши и са једне и са друге стране Дрине уфатили па га водају за собом ко да Роналда имају у тиму. Најтужније је да би га сутра и Бакир водао са собом ако би којим случајем поново постао муслиман јер сад као он има Роналда у свом тиму. А Роналдо убире ли убире. И шаком и капом. Живи ко бубрег у лоју и трује сиротињу национализмом. На крају крајева колико морално ђубре мораш бити да све ово говориш а и отац и матер који су те родили су били и умрли као Муслимани. То што си се ти вратио корјенима у неку руку и поштујем али немој нам Бога тии још и ти пунити главе шовинистичким глупостима, доста нам је нашег Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боба

09.01.2017 22:27

Милиони се врте ко на рингишпилу мало он пјева колико му се даје сретно нам било јадни ми са оваквим пробраним становништвом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарабици

09.01.2017 22:30

Дојде сверцер на тенку,организова задњи референдум о одцјепљењу срба,изазва треци светски рат,узе једно дрво сљиве само за себе и своју фамелију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

09.01.2017 22:40

Господине Кустурица ми би овдје да зивимо и радимо да постујемо друге и другације да би и ми били постовани.Вас говор,говор пресједника Додика води Српски народ у сукобе .Ви сте људи опасних намјера не по друге будуци да сте безнацајни али назалост опасни сте по Српски народ ,а само спомињање атомске бомбе говори да сте од цовјека постали монструм од којег це се гнусати и они од којих сте покусали отици али и они којима се натурате као умисљена велицина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П0РУКА

09.01.2017 22:53

Немања прица о светом стефану а из њега вири Емир са промоциом средњовековне Босне . Само ка.а издаљине.Питање од милион еуре КО ЈЕ ЗАПРАВО ЕМИР КУСТУРИЦА ???????????? ??.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

09.01.2017 22:55

Његове форе пролазе само код Срба,изгубио се као резисер,па ко вели да мало србујем,то доноси материјалну корист,Додик то постенски плаца,наравно новцем градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

09.01.2017 23:13

Велики човјек, не кажем ни СРБИН ни БОШЊАК ни ХРВАТ већ човјек, таквих је данас мало. Човјек коме је јасно основно питање ко је разбијо ЈУГОСЛАВИЈУ. Наше комшије не схватају да смо ми један народ који је разбијен политиком завади па владај, коју на овим просторима проводе свјетски моћници и капиталисти. НАТО пакт је плански разбио Југославију и анатемисао СРБЕ који су се залагали за опстанак НЕСВРСТАНЕ Југославије као највеће кривце за рат и страдања, али полако све долази на своје. Народ на просторима бивше Југославије је претворен у робове, западних капиталиста који држе све банке на просторима бивше Југославије, затим Дуванску идустрију итд. Сада хоће да нас на силу увуку у НАТО како би нас слали да ратујемо против РУСИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гјулданс

10.01.2017 16:11

Тако је петре,политика амера и њихових слуга,срећом има путину да им покаже колико је газда

Name

Човјек

09.01.2017 23:39

Ово је атак на људско достојанство а у Борику му сви пљескали. Шта је с људима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

09.01.2017 23:55

ИМАМО ЕМИРА КУСТУРИЦУ, ИМАМО ЏЕВАДА ГЛИЈАШЕВИЋА, ИМАМО ДРАГАНА ЧОВИЋА - БЛАГО НАМА СВИ ОНИ НАМ БРАНЕ СРПСКЕ ИНТЕРЕСЕ !!! МИЛЕ ЈЕ МАЂИОНИЧАР КАДА ЈЕ ОВАКО ЛАКО "УБЈЕДИО" ОВЕ ЛИКОВЕ ДА БУДУ АМАБАСАДОРИ СРПСТВА - НАЖАЛОСТ СВЕ ЈЕ ТО "ФАТАМОРГАНА". ДОЛАЗИ НАМ КАТАСТРОФА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

закљуцак

10.01.2017 00:01

Ја не видјех осим 3 министра и Томе никог битног ни из свијета ни из Србије.Али видио сам људе којима је велики водја навукао некакве пластицне оклопе да му глуме трупе из звјезданих стаза.Да ли то Куста снима неки нови спектакл,кад вец нема цигана да их снима мозда упали са звјезданим стазама,видим ту је и Дусанка Мајкиц тако да мозда буде СФ са елементима хорора а и мјузикл јер је било ипак тих 100 трубаца а мозда и велики водја запјева ста год у дуету са Ивицом Дацицем мозда. И ту се сав спектакл заврсава осим ако не буде каких перверзних сцена типа бјеле цизме и два папка. Овај ко је резирао данасњи циркус а знамо ко је дотицни није добио пролазну оцјену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свинга

10.01.2017 00:49

ОПРЕМ ДОБРО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОВИ ГРАД "МАЈКА"

10.01.2017 04:42

ТЕШКО НАМА СРБИМА КАД НАМ ЕМИР КУСТУРИЦА ПРИЧА О СВЕТОМ СТЕФАНУ ,,, ЈАДНИ СМО МИ СРБИ , ЗАШТО ДАДОШМО 20. 000 ЖРТАВА . НИКО НАМ НЕМОЖЕ ПОМОЋИ СА ОВАКВИМ ПОЛИТИЧАРИМА , САМО ЋЕМО ТОНУТИ У ВЕЋУ БИЈЕДУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

10.01.2017 11:36

Браво за Емира. Он брани српство од потурица, а требали би га бранити они који су власт у Сарајеву!

Name

дзоо

10.01.2017 05:07

Дно данн вјеруј те зар православци немају бољег умјетника ,академика итд е теско нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Равноправсност полова и народа у БиХ

10.01.2017 05:35

На фотографији са пријема америцке амасадорице Цорник код Изетбеговица, поред заставе БиХ, види се ратна застава армије БиХ са љиљанима. Зна ли неко да ли је користење те заставе у слузбеним просторијама БиХ по уставу. Изетбеговиц је Цорникову примио као цлан предсједниства БиХ. Знамо ста се све десавало под том заставом у току рата. Србима су са таставе скинули 4 С. ЈБГ., кад је бал, нек не маскембал

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

10.01.2017 05:58

Теско нама ко нам цува српство све сами мелези и покрстени Додик хрватског поријекла Зељка из мјесовитог брака Кустурица се посрбио и зенге нам у влади гдје сте срби кријете ли се од ови јањицара.А и они сто коментаре пису вецина таква кад би РС била по имену требало би комплетан врх одстранити па и црно мантијаси их подрзавају али они су увијек били за паре УСТАЈТЕ СРБИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

боле

10.01.2017 06:41

Након Дзевада ево јос један додиков србин да нам мало објасни србство ... немамо ми појма без њих :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јонхтра

10.01.2017 06:46

Кад цовјек помисли да овај Емир не мозе низе да падне, увијек се зајебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

говор

10.01.2017 06:58

Најопаснији су говори писани руком и пред пуном трпезом, бојеци се да цес остати гладан!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

10.01.2017 07:08

Могао нам је и "Поткованог Расима" процитати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

10.01.2017 07:17

Јадна ли је она кад јој турчин држи бесједу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емир

10.01.2017 07:42

Не брани он србство него свој лоповлук као и додик.а додик га користи у пропагандбе сврхе и за то му даје милионе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурат Тузла

11.01.2017 12:44

За све ове који пљују по Емиру Кустурици, ја муслиман кажем да му нису ни до малог ножног прста. Моја судбина је истина као Емирова, али ја на жалост немам храбрости да признам и кажем мојим синовима да нам је поријекло православно. У томе сам у више наврата писао на овом порталу, и добро се сјећам да су поједини коментатори, ови исти што пљују по Емиру, писали да сам овакав и онакав, да нисам муслиман нити православац и сл. Ево ја сада тврдим да најмање 50% тзв. боснских муслимана има православно поријекло. Одакле код муслимана презимена Бабић, Ковачевић, Југовић, Моћевић, и друга чиста православна презимена. Није тешко погодити. У вријеме османксе агресије на ове просторе, православци су прелазили на ислам и мијењали имена, а презимена задржавали надајући се бољим временима. Та боља времена нису дошла а промијенило се неколико генерација. Ја сам од свог деда сазнао да смо православци и да нам је крсна слава Св. Јован Криститељ. Да то кажем својим синовима и предложим враћање исконској православној вјери, био бих изложен линчу јавности и средине у којој живим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократија на босњацки нацин

11.01.2017 19:59

Кустурица казе да нема правде. Да си у праву онолико колико си јак. А, зар није тако. И са Босном це бити тако како се велики договоре. Једно је истина, два народа не зеле такву Босну. Ста це мо сад. Глагол морати, није никад био јак аргумент. Босњаци управо стално говоре "мора", и при томе се поивају на демократију. Да ли то иде заједно? Ако несто мора онда то није демократски. Срби и Хрвати не сватају босњацку демократију искреном него само као "фасада" кој је до сада у ЕУ углавном пролазила.

ОДГОВОРИТЕ