Новак Ђоковић: Једва чекам да видим Федерера и Надала у Мелбурну!

Била је заиста привилегија гледати Нолета у претходних недељу дана. Србин је са титулом сокола напустио Катар, а за Блицспорт је анализирао учињено у првој радној седмици у 2017. години.

Тенис 10.01.2017 | 16:15
Новак Ђоковић: Једва чекам да видим Федерера и Надала у Мелбурну!
Само два сета је Новак Ђоковић изгубио у првој недељи нове сезоне. Против Фернанда Вердаска у полуфиналу и Ендија Мареја у финалу. Осим те две мале кризе, све је остало било потпуно на страни другог тенисера света.

- У принципу сам изузетно задовољан игром. Осим првог сета првог меча и првог дела меча против Фернанда Вердаска, који нису били на задовољавајућем тениском нивоу, све остало је било ОК. Играо сам на високом нивоу, сада само морам да потврдим тај континуитет и у Мелбурну - истакао је Ђоковић за Блицспорт.

Посебно је било напето када је спасао пет меч лопти против Вердаска у полуфиналу.

- Тада сам само ударао лоптицу и размишљао: „Ако треба већ да изгубим, нека изгубим часно!“ Тада сам добио прво један поен, па други, па трећи и тако редом. Нађете се на рубу пораза, па онда само размишљате о томе како да се извучете. Када се извучемо, онда стекнемо додатно самопоуздање и самоувереност.

Новак је истакао да је турнир у Дохи физички био исцрпљујућ за њега.

- Требаће ми мало времена да се опоравим, али имам сасвим довољно времена да се опоравим пред изазове у Мелбурну. Радујем се новим изазовима.

Насмејани Ђоковић је одмах после финала у Дохи кренуо пут Мелбурна. Тамо га чека седам дана припрема за први гренд слем у сезони. Новак циља седми трофеј на Ози опену.

- Аустралијски опен је један од мојих омиљених турнира и несумњиво мој најуспешнији гренд слем. Када дођем тамо и изађем на терен да тренирам, осетим припадност том турниру. То што сам тамо освојио шест титула, а годину почео победом у Дохи, даје ми додатно самопоуздање пред нове изазове.

А у Мелбурну...

- Сигурно је да смо Енди Мареј и ја због свега што смо урадили у последње време фаворити за титулу. Али стижу и Роџер Федерер и Рафаел Надал, које једва чекам да видим и да играмо тенис. Плус, ту је увек неугодни Вавринка, али и Милош Раонић и Кеи Нишикори, који су у доброј форми. Јесмо Мареј и ја највећи фаворити на папиру, али то су све предвиђања. На терену не играју бројке нити статистика. Бићемо на највишем нивоу сви, па ћемо видети ко ће победити.

Ђоковић је већ напоменуо колико су Енди Мареј и он слични. Нашао је одлично поређење, па је истакао да му је играти против Шкота исто као да игра против себе у огледалу.

- Да бих победио Ендија, све коцкице морају да се склопе. Нерви играју велику улогу, квалитет, мечеви су физички и психички веома исцрпљујући. Честе су и менталне кризе које такође морамо да пробијемо. Нас двојица терамо један другог да изгарамо до краја. Из сваког аспекта људског бића су тешки мечеви против њега. Али су свакако и најзанимљивији.

Гаранција успеха - добити први сет

Подсетили смо га да је у 20 мечева када год је добио први сет против Мареја, из дуела излазио као победник.

- Нисам то знао, али онда и на следећем мечу морам да добијем тај први сет. Изгледа да је то гаранција успеха - нагласио је насмејани Ноле.

Посебни тренуци

Новак је док је трајала церемонија доделе пехара све време гледао у небо. Изгледало је као да се моли или мисли на некога.

- Добро сте видели, али не могу да вам откријем на кога сам мислио. То су интимни тренуци, које ћу задржати за себе.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар