Ево ЦНН-овог извјештаја о Новаковој побједи над Ендијем у финалу турнира у Дохи...

Фантастичан меч и тријумф Новака Ђоковића над Ендијем Марејом у финалу турнира у Дохи изазвао је велику пажњу светске јавности. Већи извештај но иначе, бар када се ради о турнирима на којима шампиону припада 250 АТП бодова, овом дуелу посветио је и ЦНН.

Тенис 10.01.2017 | 18:15
Ево ЦНН-овог извјештаја о Новаковој побједи над Ендијем у финалу турнира у Дохи...
"Ако је ово била назнака шта нас очекује у 2017, онда љубитеље тениса чека право уживање", наводи се у извештају овог америчког медија, у коме стоји и следеће:

"Новак Ђоковић је окончао низ Ендија Мареја од 28 мечева без пораза и, после заносне, скоро три сата дуге борбе под рефлекторима у Дохи, одбранио круну Катар опена.

Коначних 6:3, 5:7, 6:4 открива тек половину приче, јер је првопласирани Мареј спасао три меч лопте када је Ђоковић сервирао за тријумф у другом сету, изборивши потом трећи, одлучујући.

Ђоковић, коме је била потребна помоћ јер му је прст крварио, потом је урадио нешто још веће: издржао је, на свој сервис, велики притисак Шкота, а онда направио кључни брејк за 4:3. И, када је сервирао за тријумф при вођству од 5:4, Ђоковић је био у дефициту, губио је 0:30, али је преокренуо резултат и завршио меч реализујући четврту лопту за титулу.

Ђоковић, који је и сам извео право мало бекство претходно, спасавши пет меч лопти против Фернанда Вердаска у полуфиналу, био је задовољан што се вратио свом најбољем тенису после разочаравајућег финиша 2016, када је и препустио прво место Мареју на светској ранг листи.

"Много ми је ово значило, јер у три последња месеца прошле сезоне нисам се осећао овако сигурно. Почети овако годину... то вам је почетак из сна", рекао је 29-годишњи Ђоковић. Њему је ово прва титула још од Роџерс купа у Канади прошлог јула, а сада му, када је у доброј форми, следи одлазак у Аустралију на одбрану титуле на првом гренд слему у 2017.

Мареј, који ће задржати прву позицију на светској ранг листи, изгубио је од Ђоковића у финалима Аустралијан опена и Ролан Гароса 2016, пре него што је освојио Вимблдон, олимпијско злато и завршни Мастерс у Лондону, који му је помогао да годину заврши на лидерском месту. Он још увек није успео да победи Ђоковића у мечу на три сета, када први припадне српском тенисеру, али је био задовољан што је постао први играч који је у Катару четири пута дошао до финала:

"Био је ово сјајан почетак нове године, мислим ту на саму игру", рекао је Мареј на додели трофеја", закључује се у извештају ЦНН-а.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар