АБА: Уморна Звезда кроз продужетак до 17-0!

Кошаркаши Црвене звезде задржали су максималан учинак и после 17. кола регионалне АБА лиге. Звезда преживела драму на сремском фронту! А сада сила из Турске! Црвено-бели после тек после продужетка савладали Мегу, дебитовао Дион Томпсон.

Кошарка 09.01.2017 | 20:45
АБА: Уморна Звезда кроз продужетак до 17-0!
Пише се победа, игра може и да се заборави. Уморна Црвена звезда прегурала је и гостовање Мега Лексу у Сремској Митровици и, после продужетка, славила са 81:69 у претпоследњем мечу 17. кола Јадранске лиге

Црвено-бели су тако задржали максималан учинак у регионалном такмичењу, док је Мега доживела 12. пораз. Такође, тријумф је важан и због самопоуздања пред окршај са Фенербахчеом ове недеље, једним од ретких великана које Звезда није савладала у претходне две године.

Оно што је, поред победе, важно за црвено-беле је деби, и то веома добар америчког центра Диона Томпсона. Управо је он био један од најзаслужнијих што је гостујућа екипа у првом полувремена направила преокрет и дошла до 12 поена предности (36:24 у 17. минуту).

Ипак, црвено-бели никако нису успевали да преломе утакмицу, иако су констатно имали вођство. Тако смо добили и једну од ретких неизвесних када је у питању Звезда ове сезоне на Јадрану.

У додатних пет минута Београђани су ипак били без грешке и захваљујући погоцимаКузмића (16 поена и девет скокова) и Симоновића стекли великих пет поена предности (73:67). То је, на половини продужетла дефинитивно била предност коју Мега никако није успела да стигне. Ваља напоменути и Бранка Лазића пре свега због учинка у одбрани иСтефана Јовића који је уписао дабл-дабл (10 поена и 11 асистенција) 

Гледали смо пенал завршницу у регуларном току меча у хали Пинки, а до тада су црвено-бели убацили само шест поена у последњој деоници. Погађао је прво Кузмић са пенала, затим Јарамаз код Меге, а онда и Јовић за госте.

Када је на семафору стајало 5,5 секунди пре краја поново је на линију пенала отишаоЈарамаз, ни овај пут му није задрхтала рука. Последњи напад за победу имала је Звезда,Јовић је пробао да проиграо неког у рекету, али су прво Лазић, па онда Кузмић били непрецизни и отишао је меч у додатних пет минута.

Евидентно је било да су играчи Звезде исцрпљени после нешто компликованијег повратка из Литваније после утакмице са Жалгирисом у Евролиги. И још један важан податак, Марко Гудурић, иако је био у протоколу, није ни секунд провео на паркету.

У таквој ситуацији улогу лидера код браниоца шампионског прстена на Јадрану преузео јеМилко Бјелица који је под кошем водио прави рат са Алфом Кабом.

Иако је црвено-белима шкрипало у нападу, у одбрани су одрадили веома добар посао на најбољем играчу Меге Радету Загорцу, који је тек на крају меча дошао до двоцифреног учинка. Доста проблема гостима задавао је талентовани Немац Костја Мушиди.  

МЕГА ЛЕКС - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 69:81 (21:20, 11:23, 17:14, 18:10, 2:14)

Хала: Пинки у Сремској Митровици
Гледалаца: 2.300
Судије: Милија Војиновић, Драган Нешковић и Урош Обркнежевић

МЕГА ЛЕКС: Мушиди 14, Јарамаз 15, Спасојевић, Глоговац, Каба 10, Загорац 10 (13 скокова), Чанчар 9, Симеуновић, Новак 3, Капетановић, Мареља 8.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 3, Томпсон 10, Дангубић 4, Митровић 1, Лазић 5, Добрић 4, Симеуновић 11, Џенкинс 5, Гудурић, Јовић 10, Кузмић 16, Бјелица 12.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар