Сексуални бонтон: Неписана правила која морате да знате

Познавање сексуалног бонтона злата је вредно јер поједине грешке у кревету ретко ко жели да прихвати.

Занимљивости 09.01.2017 | 19:58
Сексуални бонтон: Неписана правила која морате да знате
Оно што људи раде у свој спаваћој соби тиче се само њих и њиховог партнера.

Иако је то савршено место за потпуно опуштање и истраживање, уједно лако можете да упропастите ствар ако се не придржавате неписаних правила која већина људи подразумева.

1. Без лажи о ексклузивности

Ако вам је ваш партнер јасно дао до знања да жели моногамију, није у реду лагати и прихватити такву везу под сопственим условима због тога што желите секс и с другима. Праведно је бити фер.

2. Не стајте на "немој да стајеш"

Ако жена током секса каже "немој да стајеш, близу сам", у пракси се често догоди управо супротно, а ретко које речи имају такво магично дејство. Проблем је што сама изјава може да буде врло узбуђујућа па убрза ствар, или наметне притисак. Најбоље што мушкарац тада може да уради јесте да се донекле искључи и размишља о нечему другом, по могућству досадном. Након тога је на њега ред.

3. Не лажите о контрацепцији

Ако жена каже да узима антибеби пилуле, логично је очекивати да мушкарац не "пази" толико. Сваки разговор о контрацепцији требало би да буде сто одсто искрен, јер је ризик много већи од обичне свађе или лажи.

4. Орални подразумева враћање "услуге"

Егоизам у кревету једна је од највећих мана коју човек може да има као љубавник. Неписано правило је да орални секс треба узвратити једнако добром вољом.

5. Туширање, или бар прање интимне зоне, је обавезно

То се односи и на мушкарце и на жене. Не морате нужно да трчите у купатило пет минута раније или прекидате акцију због тога, већ да водите рачуна о редовној хигијени. Ништа не одбија толико као непријатан мирис.

6. Мало живота

Иако се понашање "лежања попут лутке" чешће приписује женама, ово правило може да се односи и на мушкарце који мисле да ће жену задовољити "зечији секс" који подразумева брзинско кретање унутра-напоље. Секс треба да укључује разноврсне покрете, позе и додире, као и труд оба партнера.

7. Критика није добродошла

То се не односи на технику или слично - о томе увек треба и може да се разговара, већ о стварима на које не можемо да утичемо. На пример, није у реду рећи "имаш премали пени", "груди ти висе” и слично. Ако вам се неко не свиђа - немојте да спавате с њим. Ако вам се свиђа, препустите се осећају.

8. Нема пребацивања

Ако сте од оних који воле да користе обе "рупе" у сексу, пре пребацивања важно је променити кондоме, или се бар добро опрати. У супротном би ствари могле да постану доста прљаве, па и инфективне због различитих бактерија које настањују вагину и дигестивни тракт.

9. Нема гурања

Код оралног секса никако не би смело да дође до насилног гурања. Тиме не само да се изазива рефлекс за повраћање, већ заиста није секси и може само да одбије од оралног секса.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар