Меси не долази на ФИФА гала вече!

Да ли се исход гласања за ФИФА најбољег фудбалера света у 2016. години може закључити из одлуке Барселоне да Месија не пусти у Цирих? Поред Аргентинца, нису смели да путују ни Пике, Инијеста и Суарез.

Фудбал 09.01.2017 | 18:30
Меси не долази на ФИФА гала вече!
Меси, Инијеста, Пике и Суарез неће допутовати у Цирих, где ће ФИФА прогласити најбољег фудбалера, фудбалерку и тренера у 2016.

Фудбалери Барселоне, који су номиновани у две категорије – за најбољег фудбалера света у 2016. години (Лионел Меси) и најбољи тим света у 2016. години (Ђерар Пике, Андрес Инијеста и Луис Суарез) – неће допутовати у Цирих на гала вече, које је заказано за вечерас у 18.30.

Ниједна од четири звезде у тиму није добила "зелено светло" да напусти Барселону, самим тим и тренинге првог тима, а разлог је згуснут календар такмичења, јер тренера Луиса Енрикеа ове седмице чекају две важне утакмице: у среду увече Барса игра реванш осмине финала Купа краља против Атлетик Билбаоа, а у суботу меч 18. кола Примере са Лас Палмасом.

Важност ове две утакмице не би била толико велика да Атлетик прошлог четвртка није победио Барселону на "Сан Мамесу" 2:1 и стекао завидну предност пред реванш, као ни да "Блауграна" није наставила да просипа бодове у Примери и повећава заостатак за Реалом. Енрикеов састав у недељу увече на "Ел Мадригалу" одиграо је 1:1 (захваљујући Месијевој мајсторији у 89. минуту) са Виљареалом тако да се сада налази на трећем месту на табели са пет бодова заостатка за Мадридом, који има и утакмицу мање.

Испрва, учинило се да Енрикеово "не" представља наставак "хладног рата" између ФИФА и Барселоне, који је започет 2014. када је Каталонцима било забрањено да доводе играче због прекршаја у ангажовању младих фудбалера, али је та верзија демантована на званичном сајту Барселоне где је саопштено да ће делегација клуба отпутовати у Цирих.

Председник Барселоне Ђозеп Бертомеу, потпредседник за спортска питања Ђорди Местре, директор Силвио Елијас, извршни директор Оскар Грау, директор професионалног спорта Алберт Солер, технички секретар Роберт Фернандез и директор фудбала Раул Санљеј заузеће своје позиције у сали у којој ће светској јавности бити саопштено ко су победници у категоријама фудбалер, фудбалерка и тренер године, као и чланови ФИФА идеалних 11.

Меси се, поред Кристијана Роналда и Антоана Гризмана, налази у конкуренцији за ФИФА фудбалера године.

У претходних шест година, ФИФА и магазин "Франце фоотбалл" заједнички су додељивали награду за најбољег фудбалера године и Меси је три пута тријумфовао, као и 2009, пре него што су се ФИФА и "Франце фоотбалл" ујединили, када је освојио награду у оба избора.

"Франце фоотбалл" већ је крајем 2016. доделио "Баллон д'Ор" Роналду из Реал Мадрида, а претпоставка је и пре одлуке Барсе да не пусти Месија на гала вече, да је Португалац однео победу и у ФИФА избору, где кључну улогу имају гласови селектора и капитена свих репрезентација које се такмиче у ФИФА надметањима.

ФИФА "Тхе Бест"

Након што је шестогодишњи уговор са "Франце Фоотбалл" магазином око уступања назива "Баллон д'Ор" (Златна лопта, Голден Балл) истекао, а две стране нису успеле да се договоре око наставка сарадње, ФИФА је била приморана да пронађе адекватан назив за свој трофеј и избор је пао на "Тхе Бест" (Најбољи). Нови пехар је извајан и Роналдо, Меси или Гризман биће први који су га добили.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар