Иван Ракитић иде на Острво?!

Хрватски "Јутарњи лист" објавио информацију да звезда Барселоне прелази у Манчестер сити. Луис Енрике демантује медије. Иван Перишић на радару Манчестер јунајтеда.

Фудбал 10.01.2017 | 18:30
Иван Ракитић иде на Острво?!
Откако је пре нешто више од месец дана одиграо бледо у "Ел Класику", 28-годишњи Иван Ракитић изгубио је место стандардног првотимца код Луиса Енрикеа.

Да се нешто дешава на релацији играч - тренер у Барселони потврдио је и меч против Виљареала, јер 28-годишњег хрватског везисте није било ни на клупи за резерве. Луис Енрике се окренуо Денису Суарезу и Андре Гомесу, а Хрват је маргинализован.

Тренер Барсе је изостављање Ракитића из екипе објаснио "тактичким разлозима", мада је било мало оних који су му поверовали.

"Гласине о његовом наводном трансферу немају везе са тим што он није у екипи. Мој је посао да изаберем играче и тим који ће играти... Информације које пласирају медији, било да је реч о хрватским, шпанским или енглеским медијима, нису тачне ни 25%", изјавио је Луис Енрике после меча са Виљареалом о Ракитићевом статусу.

Ракитић ћути, за медије не говори јавно о свом статусу, осм пословнично: "Тренирам, ја сам професионалац, на тренеру је да одлучи...".

Ипак, загребачки "Јутарњи лист", позивајући се на своје неименоване, али добро обавештене изворе, тврди да се спрема трансфер-бомба: Ракитић иде код Пепа Гваридоле!

Међутим, није без значаја и тренутна позиција Луиса Енрикеа. Првих дана нове године, поједини медији у Шпанији пласирали су причу да су тренеру одбројани дани на Ноу Кампу, а нови кикс Барселоне, баш против Виљареала, додатно је узбуркао духове.

Енрике или Ракитић? Видећемо...

Ракитић је од доласка у Барселону из Севиље 2014. године оставио дубок траг. Са Барселоном је у својој првој сезони освојио триплету - титулу првака Шпаније, титулу првака Европе и Куп краља. У финалу Лиге шампиона против Јувентуса (2015. године) дао је водећи гол за Барселону, а наредне сезоне је са Барсом поново освојио титулу првака Шпаније.

Ракитић има петогодишњи уговор са Барселоном, односно до 2019. године, дакле Сити или неки други клуб који га жели (помињу се Јувентус и Манчестер јунајтед) ће морати да плати обештећење, мада то је није велико оптерећење за поменуте клубове.

Да све ово "зачине" побринули су се италијански медији који су објавили да је још јдан хрватски репрезентативац, Иван Перишић, на радару Манчестер јунајтеда, па би могло да се догоди да два Хрвата ускоро обуку дресове великих градских ривала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар