Видео: Снежни Партизан кренуо по титулу!

Саша Илић почео своје ТРИДЕСЕТЕ припреме са Партизаном. Новајлија Тавамба касни - завејан је у Истанбулу, Леонардо долази до поласка у Словенију.

Фудбал 09.01.2017 | 19:00
Видео: Снежни Партизан кренуо по титулу!
Снег пада у Београду, дебели минус. Али, то није спречило фудбалере Партизана и стручни штаб да наставе посао за који су плаћени.

Од данас па у наредних месец и кусур дана, црно-бели ће се припремати за наставак такмичења у Суперлиги и "јурњавом" за Црвеном звездом.

Најважније вести са почетка припрема су да једини нови играч у досадашњем току прелазног рока, Леандре Тавамба, мало касни, јер је "завејан у Истанбулу", као и да ће Бразилац Леонардо бити са екипом до поласка на први део припрема у Словенију, односно очекује се 16. јануара.

На почетку припрема појавили су се:

- голмани Филип Кљајић, Немања Стевановић и Марко Јовичић;

- дефанзивци Немања Милетић, Мирослав Богосавац, Мирослав Вулићевић, Бојан Остојић, Никола Миленковић, Страхиња Бошњак и Лазар Ћирковић.

- Од везних играча ту су Евертон Луиз, Марко Јевтовић, Саша Илић, Небојша Косовић, Саша Марјановић, Урош Дамјановић, Милан Радин, Немања Михајловић, Ален Стевановић, Марко Јанковић, Петар Ђуричковић;

- нападачи: Урош Ђурђевић, Душан Влаховић, Ђорђе Јовановић, Валери Божинов, Сава Петров и Никола Ђурђић. 



ПЛАН ПРИПРЕМА (ово је био план пре ових снежних неприлика):

У понедељак и уторак тестови и прегледи, од среде тренинзи два пута дневно. За 18. јануар планирана је тренинг утакмица у Београду, против БСК-а из Борче. Од 19. јануара Партизан се сели у Порторож, где ће бити до 26. јануара и тренираће на стадиону Копра. У Словенији ће Партизан одиграти две утакмице - 22. јануара против Копра и против Горице 25. јануара. Потом следи повратак у Београд, а након три дана, одлазак на други део припрема - на Кипар (29. јануара). Црно-бели ће остати све до недељу дана пре почетка првенства и одиграће 5 утакмица (пољска Корона, литвански Атлантас, софијски Левски, Апоел или Аполон и Урал из Русије у генералној проби).

Председник Партизана МИлорад Вучелић поздравио је фудбалере:

"Желим вам добродошлицу у вашу кућу. Партизан на свим припремама у глави мора да има освајање титуле, купа, излазак у европу. То су прилике које су пред вама и надам се да ћете их искористити. Верујем да ћете дати све од себе, а када је тако и Бог даје махове. Ви играјте фудбал а од управе ћете имати пуну подршку. Верујемо у вас и желим вам од срца све најбоље".

Спортски директор Ивица Илиев је играчима пожелео пре свега здравље, потом и успехе и додао:

"Уверен сам да ћемо у новој години бити бољи него у претходној, тако да се надам освајању трофеја".

Тренер Марко Николић, по обичају, концизан:

"Имамо континуитет, добро се познајемо. Желим да у новој години направимо искорак у понашању, атмосфери и пре свега у игри".

СНИМАК ПОЧЕТКА ПРИПРЕМА



Камерунац Леандре Тавамба (потписао 27. новембра 2016) ће се новим саиграчима прикључити у понедељак после подне, а први тренинг са екипом у 2017. имаће у уторак.

Иако се доста спекулисало око статуса Алена Стевановића, везни фудбалер почеће са Партизаном, али је питање да ли ће и завршити припреме са Београђанима. За Стевановића је озбиљно била загрејана Анталија, међутим два клуба се нису договорила око обештећења, што не значи да ће тако и остати.

Из тима је за сада једино отишао штопер Грегор Балажиц, коме је истекао уговор.

Марко Николић је пред крај прошле године детаљно, по позицијама, анализирао статус екипе.

"Партизан има врло коректну основу у овом тиму, о чему сведоче и резултати", рекао је тренер црно-белих и скенирао:

ШТОПЕРИ - Напустио нас је Грегор Балажиц и активно радимо на довођењу централног бека, искусног и квалитетног, где ћемо уз Миленковића, Остојића и Ћирковића, имати баланс.

БОЧНЕ ПОЗИЦИЈЕ У ОДБРАНИ - ту може доћи до промена ако неко оде, али тренутно имамо играче на тим позицијама. Партизан увек тражи квалитет више, ако некога имамо на тој позицији, не значи да не треба да доведемо неког квалитетног, најбољег могућег, ако се укаже прилика на тржишту, па нека се играчи поставе у најоштрију могућу конкуренцију. Пратимо ситуацију на тржишту, па ако се укаже прилика реаговаћемо.

ВЕЗНИ РЕД - Ту смо добро прокивени тренутно. Имамо спремну замену ако оде један од два играча који су били носиоци игре у том делу терена, а то су Евертон и Марко Јевтовић, С обзом на то да је Евертон даље од одласка, а Јевтовић нешто ближе, мада је све то још имагинарно, имамо спремног играча који би ту могао да одговори захтевима.

На бочним нападачким позицијама смо добро попуњени и то важи и за напад (шпиц)".

Сумирао је:

"Сигурно је да ћемо довести једног централног бека, можда квалитетне бочне одбрамбене играче, ако се укаже прилика, а за све остакло ћемо реаговати у зависности од одлазака. У нападу смо апсолутно покривени, па то важи и за бочне позиције".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар