Надал пријети Новаку и Ендију!

Да не верујем да имам шансе да се вратим на врх и то током ове године, не бих ни долазио у Аустралију. Вероватно бих био код куће и пецао - каже шпански ас.

Тенис 10.01.2017 | 15:15
Надал пријети Новаку и Ендију!
Рафел Надал је одлично отворио сезону победом на престижном позивном турниру у Абу Дабију, да би потом у Бризбејну након три сета велике борбе изгубио у четвртфиналу од трећег играча света, Милоша Раонића. Очигледно осокољен наступима, формом, али и физичким стањем, Рафа је почео да сања навелико. Можда чак и превише. Али ко сме да му забрани снове...

"Да не верујем да имам шансе да се вратим на врх и то током ове године, не бих ни долазио у Аустралију. Вероватно бих био код куће и пецао. Циљ ми је да се такмичим за велике ствари, а ако се борим за њих, онда морам да се борим са најбољима. И да их побеwђујем, а тренутно најбољи су Енди Мари и Новак Ђоковић", сматра је тренутно девет играч на АТП листи.

Јасно је да је Рафа заустављен буквално у напону снаге због повреда. То је цена коју је морао да плати за године невероватно напорног тениса, са много трчања, клизања, ударања лоптице из све снаге, из недеље у недељу. Једноставно, тело не може да издржи толико напора и кад-тад мора да се "поквари". А њему је пре две-три године кренуло озбиљно да трокира, толико да је у више наврата узимао паузе за опоравак након којих се враћао све слабији и слабији. Највише су му проблема стварала колена која су сада, како каже ОК. Самим тим вратила му се и глад за великим трофејима и великим победама. А први на нишану су му они најбољи.

Волели га или не, он баш поштено зарађује свој тениски хлеб, а легендарни мечеви које је играо, пре свих са Роџером Федерером, али и Ђоковићем ушли су у историју белог спорта. Уз Марија била је то "велика четворка", која је у међувремену спала на "двојку". Многи желе да им се прикључе на врху, али им још не иде. Можда власник 14 гренд слем титула управо због и даље слабијег остатка АТП каравана, одакле тек повремено неко блесне, као што су то Стен Вавринка или евентуално Марин Чилић, Кеи Нишикори има своју шансу. Али засад тријумф над Нолетом и Ендијем може само да сања. Али нека га.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар