Новак: Пет побједа, трилер против првог на свијету...!

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је, победа над Ендијем Марејом и начин на који је одбранио титулу на турниру у Дохи, најбољи почетак сезоне.

Тенис 10.01.2017 | 14:15
Новак: Пет побједа, трилер против првог на свијету...!
Он је поручио да је прошао праве припреме уочи напада на одбрану титуле на Аустралијан опену.

"Цело финале, и поред тога што га нисам завршио у два сета, осећам да сам играо на високом нивоу. Имао сам континуитет када је највише требало против највећег ривала, тако да је то најбољи почетак сезоне", рекао је Ђоковић у интервјуу "Политици".

Ђоковић признаје да су драматични сусрети, са Фернандом Вердаском у полуфиналу и за титулу са Ендијем Маријем, идеалан сценарио пред дуеле на првом грен слему у новој години.

"Желео сам да заршим посао у два сета против Марија, пропустио три меч лопте, али ме није поколебало. Ово је најбољи сценарио за Мелбурн, одиграо сам пет мечева, а онда три сата провео против броја један и то у трилер маратону. Све је то позитивно пред Аустралијан опен".

Он истиче да је турнир у Катару био веома напоран, али да има сасвим довољно времена да се опорави и спреми за почетак Аустралијан опена.

"Аустралијан опен је далеко најуспешнији мој гренд слем, стварно волим тамо да играм. Када сам тамо осећам неку припадност туниру, што због лепих успомена, што због резултата и то ми улива додатно самопоуздање", навео је освајач 12 гренд слем трофеја, међу којима су шест из Мелбурна.

На питање ко је фаворит уочи турнира у Мелбурну, Ђоковић истиче да су Мареј и он у благој предности у односу на остале.

"Мари је један од највећих фаворита, ако не и највећи, због форме. Федерер, Надал и Вавринка, су већ прекаљени шампиони. Затим Раонић, јер игра изврсно, па Нишикори који увек може да изненади врхунске играче, што је доказао на УС Опену. Прилицно је отворен турнир, због резултата које смо Мари и ја имали у Аустралији последњих неколико година, можжда мало одскачемо, али не заостају ни други", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар