Новак избјегао суспензију: Морам бити пажљивији!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић током финала АТП турнира у Дохи са Ендијем Маријем направио је испад који је могао да га кошта дисквалификације. Новак кажњен 2.500 долара! Бесно ударање лоптице која је завршила у гледалишту током финала у Дохи добило епилог...

Тенис 09.01.2017 | 20:15
Новак избјегао суспензију: Морам бити пажљивији!
Ђоковић је после једног изгубљеног поена послао лоптицу од терен, она је завршила на трибинама и погодила једног навијача.

Новак се извинио, а пошто му је то била друга опомена, изгубио је поен у веома важном тренутку у мечу јер је Мари тим поеном дошао до 6:5 у другом сету.

Нешто слично догодило се на Завршном Мастерсу у Лондону због чега је свестан да мора да буде опрезнији.

„Сигурно је да нисам желео да некога погодим лоптицом, једноставно се десило. Имам среће што нећу добити већу казне, али је са друге стране несрећа што се тај инцидент догодио. Убудуће, морам да будем пажљивији“, рекао је Ђоковић.

Он је истакао да су гледаоци који седе ближе терену у већој опасности, али да је његова кривица

„Наравно да неки буду погођени, посебно они у првим редовима, када су сервиси и ударци јаки. Дешава се, ово није први пут. Ипак, не сме да ми се догађа – прихватам последице, апсолутно“, додао је Новак.

Као што је и сам наговестио на конференцији за медије након што је одбранио титулу у Дохи савладавши првог играча света Ендија Марија, Новак Ђоковић је кажњен од стране АТП-а. Наравно, разлог за то је неприлично понашање за једног шампиона, тачније бесно ударање лоптице о под која је потом завршила у гледалишту замало промашивши једну навијачицу.

Као што се може видети на снимку, и да је гледатељку лопта ударила не би јој ништа било, али је сцена ипак била ружна, нарочито за бели спорт који држи до цивилизованог понашања. Новак је за тај неспортски потез добио опомену, а касније му је, када је поломио рекет одузет и поен којим је изгубио један од најважнијих гемова у мечу. Било како било, Ђоковић ће морати да издвоји 2.500 долара за казну, што му сигурно неће представљати велики удар на кућни буџет с обзиром да је само од турнирских награда у каријери зарадио до сада тачно 107.898.543 "зелембаћа".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар