Будеску је Звездин! Познати сви детаљи трансфера...

Моззартспорт је открио плату, бонусе, суму за потпис и све детаље уговора румунског репрезентативца са шампионом Србије!

Фудбал 09.01.2017 | 11:30
Будеску је Звездин! Познати сви детаљи трансфера...
Било је у једном тренутку топло, да не кажемо – врело! Затим је ситуацију захладнео први човек Стеауе Ђиђи Бекали речима да га још само ситнице деле од договора са румунским репрезентативцем и креативним везистом Константином Будескуом... Међутим, према последњим информацијама руководство Црвене звезде је близу, јако близу, велике дипломатске победе која би требало да се финишира потписом зимског капиталца!

После одлуке да раскине уговор са кинеским Далијеном Будеску је поред Црвене звезде имао понуде Стеауе и турског Карабука. Рекло би се јака конкуренција, али изгледа да су одговорни са Маракане пронашли модус да сјајног офанзивног везисту приволе на двогодишњу сарадњу.

Медији из Букурешта су у петак објавили готово сензационалну вест да ће Будеску, уколико прихвати позив Црвене звезде, постати најплаћенији играч у историји српског фудбала са месечним примањима од 50.000 евра.

Према сазањима МОЗЗАРТ Спорта Будеску ће парафирати уговор са српским шампионом под другачјим условима. Он ће на Маракани имати плату од близу 30.000 евра. Дакле, био би на нивоу, или мало испод, летошњих појачања Канге и Костариканца Џона Руиза.

Наравно, играча такве класе руководство Црвене звезде није могло да приволи само тим финансијским детаљом. Како даље сазнајемо Будеску ће у Црвеној звезди имати тарифу за сваки постигнут гол и асистенцију (такви случајеви нису новост у свету фудбала, Уго Вијеира је сличне бонусе избоксовао у Јапану). И ту није крај: Будеску ће имати јак, врло јак бонус у случају да Црвена звезда одбрани шампионску титулу, те се на лето пласира у групну фазу неког од европских такмичења.

Стеауа је била спремна да Будескуу понуди плату од 20.000 евра и да му за потпис плати још 200.000 евра. За ту екстра зараду приликом потписа Будеску се изборио оног часа када је раскинуо уговор са кинеским Далијеном. Слободни агенти имају ту привлегију да новом клубу у старту траже озбиљну своту новца. Примера ради Црвена звезда је лета 2015.године исплатила Луису Ибањезу 120.000 евра.

Ни Будеску није изузетак. Он би само за потпис уговора са Црвеном звездом требало да инкасира близу 200.000 евра...  

На прву лопту Будеску ће представљати скупу играчу за руководство Црвене звезде. Међутим, на Маракани сматрају да је он капиталац, те да ће правири разлику на српским теренима и допринети да црвено-бели освоје другу ухзастопну титулу.

Очекује се да Будеску најкасније у уторак долети за Београд...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар