Прва жртва сибирске зиме у Србији

У ноћи између 6. и 7. јануара, умрла је од акутног можданог удара Милојка Перовић (54) из села Маровац у општини Медвеђа, у којој су те ноћи сви путеви били завијени са наносима снијега до 2 метра, уз велику сњежну мећаву.

Србија 08.01.2017 | 15:34
Прва жртва сибирске зиме у Србији
Породица је дежурној служби Дома здравља јавила телефоном око 17.30 сати да Милојка има јаку главобољу, али здравствени радници нису могли одмах да крену на пут јер је био непроходан.

"Одмах смо позвали екипу са скип-машином, која је била на другом крају Медвеђе, код Боровца, да се врати назад и помгне екипи љакара. Из Медвеђе су сви заједно кренули за Маровац негдје око 20,30 сати", прича за „Блиц“ предсједник општине Медвеђа и предсједник Штаба за ванредне ситуације доктор Небојша Арсић.

У исто вријеме, објашњава, супруг и двојица синова кренули су на неизвијестан пут „ладом нивом“ до Медвеђе и са екипом љекара и путара се срели код Равне Бање.

"У Дом здравља у Медвеђи стигли су сви заједно у 23.15 сати, али је било прекасно", објашњава Арсић.

Додаје да цијела Медвеђа жали за изгубљеним животом, али да се жена разбољела када је у тим планинским крајевима све личило на Сибир.

"Била је то права сибирска зима са великом мећавом. Учинили смо све што смо могли", додаје Арсић, специјалиста интерне медицине.

До породице Милојке Перовић нисмо могли да дођемо. Она је данас сахрањена на мјесном гробљу, до кога су екипе локланог путарског предзећа морале да прокрче високе сњежне наносе.

Иначе, иста путарска екипа извукла је јутрос трочлану завијану породицу недалеко од Мркоњског виса, највише тачке у општини Медвеђа. Они су из свог села кренули према Медвеђи, али је аутомобил наишао на ледене препреке. У колима је било и дијете.

(Блиц.рс)
(Фото: Н. Кочовић / РАС Србија)

Коментари / 0

Оставите коментар