Ледени талас: Смрт и хаос широм Европе

Обилне снежне падавине и двоцифрена температура испод нуле довели су до смртних случајева и пореметили саобраћај широм Европе.

Свијет 08.01.2017 | 11:44
Ледени талас: Смрт и хаос широм Европе
У Пољској, где је температура 20 степени испод нуле, најмање десеторо људи је умрло због хладноће током протеклих неколико дана.
 
Биланс мраза достигао је од 1. новембра већ 56 жртава, саопштио је данас Центар за безбедности при Влади. Најтежи је био петак када жесток мраз није преживело чак седморо Пољака.

Улицама града Лођа крстари покретна кухиња за бескућнике - аутобус којим добровољци разносе и деле топлу супу, а људи без крова над главом могу да се у њему бар мало огреју.

Најмање седам људи умрло је у Италији од хладноће у последња два дана, чиме се број жртава поларног таласа у Европи попео на 20.

У Белгији је један возач погинуо када је његов камион склизнуо с ауто-пута, док је у Италији више десетина бескућника умрло од хладноће, наводи Индипендент (Индепендент).

Русија је провела најхладнији Божић у последних 120 година, пошто су термометри у Москви током ноћи показали 30 степени испод нуле, а у Санкт Петербургу је температура била минус 24.

Многи скијаши у Сарајеву остали су унутра јер је температура опала на минус 27 степени.

Авиони не лете са неколико аеродрома Европе, а и трајекти су у лукама.

Мећава је у суботу паралисала Истанбул - поремећена је и пловидба у Босфорском мореузу, а отказано је неколико стотина летова.

Делови југа Италије затрпани су снегом висине једног метра, а фонтане у Риму заледиле су се током ноћи.

Најнижа температура у Европи забележена је у швајцарском селу Ла Бевине, где је у петак опала на минус 29,2 степени. У том селу је такође забележена најнижа до сада забележена температура у Швајцарској од минус 41,8 степени, 12. јануара 1987. године.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цуки

08.01.2017 13:14

Код нас је испод минус 39.5 степени Аустралиа

ОДГОВОРИТЕ