Обиљежавање Дана Републике Српске

Највиши званичници Републике Српске и представници Српске у институцијама БиХ положили су данас вијенце на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци, гдје су били постројени припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Република Српска 08.01.2017 | 19:40
Обиљежавање Дана Републике Српске
Предсједик Републике Српске Милорад Додик рекао је да се народ на референдуму трајно опредијелио за обиљежавање 9. јануара, Дана Републике Српске.

"Све спекулације и напади који долазе због обиљежавања овог празника нису неочекивани, али у сваком случају наше опредјељење за обиљежавање Дана Републике јесте и наша одговорност према онима који су страдали за Републику Српску, али и према будућности", рекао је Додик новинарима полагања вијенаца.



Додик је напоменуо да би они који желе да забране Дан Републике Српске "жељели да укину нашу будућност и постојање".

"Република Српска, као политичко-територијална организација показује снагу у погледу очувања најважнијих елемената међу којима је и Дан Републике Српске", истакао је Додик.



Коментаришући присуство почасне јединице Оружаних снага БиХ, коју чине припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука активностима поводом обиљежавања Дана Републике Српске, Додик је рекао да га не интересују Оружане снаге БиХ, јер су снаге НАТО савеза.



"Поштујем људе из Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, а што се тиче онога што је урадио НАТО у вези са Оружаним снагама БиХ, мијешајући се у унутрашња питања, говори о томе да би требало да одбијемо било какав пут ка томе савезу, јер нам је јасно на који би начин управљали када би БиХ била под њиховом командом", истакао је Додик.

Он је нагласио да ће се залагати да Република Српска води политику потпуне неутралности када је ријеч о војним савезима.



Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да су сва оспоравања прославе Дана Републике Српске непотребна, јер је Српска усвајањем новог Закона о Дану Републике практично провела одлуку Устваног суда БиХ.

"Свако ко је мислио на силу натјерати некога да нешто слави или не слави неће успјети и једино је могућ договор и компромис", истакао је Иванић.



Он је рекао да, као што српским званичницима нису сметали неки датуми који се славе у Федерацији БиХ, тако ни предстваницима тог ентитета не треба да сметају датуми који се славе у Републици Српској.

Иванић је подсјетио да је у Републици Српској усвојен Закон о Дану Републике, због чега није основано позивање на уставне судове и неке одлуке.



"Тим законом је практично спроведена одлука Устваног суда БиХ и са тог становништа сматрам да су испуњени услови да се потпуно нормално иде даље. Очито, међутим, да многима није стало да се иде нормално", каже Иванић.

Почасна јединица Оружаних снага БиХ била је постројена на главној саобраћајници на улазу у гробље Свети Пантелија у Бањалуци, а страјешина јединице је предао рапорт предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу.



Предсједавајући Предсјендиштва БиХ Младен Иванић изјавио је да као члан Предсједништва БиХ има право на почасну јединицу Оружаних снага (ОС) БиХ, те да је то био случај и данас у Бањалуци, када је пологао вијенце у оквиру обиљежавања Дана РС.

"Ја сам одлучио, а не они, да хоћу да имам почасну једницу и њихова обавеза је била да испуне моје наређење. Врло јасно и свјесно то радим, зато што желим да покажем да у овој земљи нема покушаја да се неко дисциплинује", рекао је Иванић новинарима.

Ако неко, како је нагласио, за ово сноси одговорност, онда је то он.

"Ово сматрам потпуно природним и нормалним. Мени као предсједавајућим Предсједништва БиХ почасна јединица 'припада' и то је и био начин како сам рекао да ће они у овоме учествовати", истакао је он.

Иванић је прецизирао да ова почасна једница ОСБиХ неће учествовати у свечаној смотри, али ће бити присутни да дају почаст (рапорт) њему као предсједавајућем Предсједништва БиХ.

Вијенце су на спомен-обиљежје, осим Додика и Иванића, положили и предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, представници институција Српске и БиХ, невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.



Источно Сарајево - родно мјесто Републике Српске

"Прије 25 година у Палама је донесена одлука о проглашењу Српске Републике Босне и Херцеговине, данашње Републике Српске", подсјетио је градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија на пријему поводом Дана Републике.

"Увијек са поносом истичемо чињеницу да је родно мјесто Републике Српске град Источно Сарајево, односно наша градска општина Пале. Овдје су основане и све значајне институције Српске као што је Влада Републике Српске", истакао је Самарџија и подвукао да сви који врше власт у Републици Српској морају поштовати чињеницу да је за стварање Републике Српске плаћена велика цијена.

"Само са подручја Сарајевско-романијске регије 4 хиљаде бораца уградило је животе у темеље Српске, дупло више их је рањено, а хиљаде се и данас воде као нестали. Након потписивања Дејтона, 100 хиљада сарајевских Срба напустило је своја огњишта, да би живот наставили у Републици Српској", подсјетио је градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица истакао је да је на овом простору прије 25 година утемељена Република Српска.

"Вриједности Декларације која је тада донесена, а која је била у интересу српског народа у БиХ, потврђене су у Дејтону и уграђене су у Дејтонски устав", подсјетио је Говедарица и додао да Република Српска има свој празник Дан Републике, али се он нажалост више не налази у Закону о празницима Републике Српске, што је за СДС спорно и проблематично.

На пријему у Источном Сарајеву поводом Дана Републике Српске истакнуто је да 9. јануар није празник било које политичке партије или појединца, ваћ је празник свих грађана - то је Дан Републике Српске.




Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да се сви проблеми у БиХ морају рјешавати договором, те да је било добро да је и почасна једница Оружаних снага БиХ, била присутна данас у Бањалуци.

Казао је да је то добра одлука онога ко је наредио њихово присуство на одређеним активностима којима је почело обиљежавање 9.јануара, Дана Републике Српске.

"Људи из Српске су дио те војске. Трећи пјешадијски пук Оружаних снага БиХ баштини традицију Војске Српске и мислим да је сасвим уреду што су се појавили на данашњем обиљежавању и што ће бити и на сутрашњим манифестацијама", рекао је Чубриловић.



Дан Репубике Српске је посебан празник који је изнад свих политика и на овај дан традиционално шаљемо само позитивне поруке, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на свечаном пријему поводом Дана Републике који је данас свечано прослављен у Бијељини.

"Опстанак Срба на овим просторима искључиво је везан за опстанак Републике Српске. Нека је вјечна Република Српска!", поручио је Мићић.




Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да ће више од 1.000 полицајаца бити укључено у обезбјеђење сутрашњег свечаног дефилеа, свих учесника ове манифестације, као и свих грађана који дођу у Бањалуку на прославу Дана Републике Српске.

"То је довољан број полицајаца да све прође безбједно. Позивам све грађане Републике Српске да дођу у Бањалуку и да заједно у миру и достојанствено прославимо овај велики празник", рекао је Лукач данас новинарима у Бањалуци. Он је навео да ће данас у Бањалуци бити одржана генерална проба свечаног дефилеа.



Извор/фото: Агенције

Коментари / 141

Оставите коментар
Name

драган

08.01.2017 09:42

Застава БиХ на обиљезавању Дана РС? Јесмо ли се за то борили?

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриот

08.01.2017 10:16

А ТЕК ПУСКЕ , из првог свјетског рата !!!

Name

Ре драган

08.01.2017 10:19

Навикавај се да ниси а јеси

Name

Ре драган

08.01.2017 10:24

Е мој Драгане, кад цес схватит да с вама праве спрдњу. Није ни цудо кад сте 9. јануара кренули са агресијом, овако вам и треба.

Name

Пензионер

08.01.2017 10:27

@Драгане, то је војска Босне И Херцеговине, а ти си се борио да омогуцис лагодан И безбризан зивот данасњој лоповској, корумпираној политиској елити, а не себи И својој породици. Знаци узалуд си потросио мјесеце у рову пуцајуци на дојуцерасње комсије И пријатеље. Сада И додиков пријатељ цовиц хоце Посавину назад, па ти сад размисли јос једном гдје те И ко води.

Name

марко самардзиц

08.01.2017 10:34

Сретан родјендан Српске Белим вуковима!И наравно мојим правим саборцима!!!

Name

кики

08.01.2017 10:46

Само глупи политицари праве проблеме око оваквих церемонија. Јос глупљи народи их изаберу.Све ово цемо цитати и 1 Марта. Испоцетка. Три обицна цовјека рјесе проблем празника за 10 минута. Њима це требати у овим сапуницама 100 година.

Name

@ патриот

08.01.2017 10:50

Почасна гарда свих војски свијета носи нешто старије моделе наоружања, млад си има времена да научиш.

Name

босанац

08.01.2017 10:58

Пљујете по држави а добра је кад плаћа за ваше пропале банке или кад је жирант да се можете и даље задуживати код ММФ јер би без тих кредита брзо видјели гдје сте

Name

Михаило Микиц

08.01.2017 11:40

Драгане, своје питање треба да упутис УДБИ. Она је СРБе завадила на вјерској основи и народ подјелила. Рат водила и рат контролисала. Земљу разорила и НАРОД опљацкала. Зато УДБА једино и зна засто се неко у Босни борио.

Name

ре @ патриот

08.01.2017 11:47

ОВО НИЈЕ НИКАКВА ГАРДА А НАЈМАЊЕ "ПОЧАСНА" , ОВО ЈЕ СКУПИНА ЉУДИ КОЈИ СУ ТУ ЈЕР НЕМАЈУ НИШТА ДРУГО ДА РАДЕ НА ЊИХОВУ И НАШУ ЖАЛОСТ !

Name

Босна Поносна

08.01.2017 11:54

Па јадо јадни гдје ти зивис.Колико ја знам у Босни зивис.

Name

Драганее

08.01.2017 12:14

Јос да ди видео како се Иваниц поклања застави ,незнам сто ту слику нису убацили а јос несто вазније ипак ср не слави 9 јануар вец 8. Паметном доста. Сутра је само параван референдума да га цио свијет не исмијава.

Name

Кључ:но

08.01.2017 12:26

А гдје се затурио црвени тепих плаћен из наших пара?

Name

Јусуф

08.01.2017 12:38

Драгане, ни они који живе у Федерацији се нису за ово борили, највећу цијену су платили обични људи. Велике силе су жељеле тако а кад се слонови бију највише трава настрада. Мислим да би се сви који дијелимо овај простор требали дозвати памети и једном скупа кренути у боље сутра. Нема нама помоћи ни од Америке ни од Русије нити од Турске.

Name

Боле

08.01.2017 12:58

Честитам од срца Дан Републике свим поштеним грађанима који су се за њу борили у рату и у миру што се наравно не односи на клику око предсједника која и није била дио те приче. Они једва чекају да прође 9. јануар и да оду на заслужена зимовања јер овај дан и не доживљавају ништа више него као још један дан политичке кампање.

Name

Дјурага

08.01.2017 13:37

Једним дијелом је "Ронхил" у праву кад казе да има одговорност за оне који су страдали, док је он сврцовао и богатио се, за РС. То ипак показује да тај цовјек има мрву образа, обзира и пијатета према мртвима. За зиве- њему се ј.бе. На зивима се он богати, а мртвима постовање.

Name

Никола

08.01.2017 13:41

Драгане имаш ли неки проблем ?

Name

Озренац

08.01.2017 14:03

Помазе Бог брацо Срби нек вам је сретан 9 јануар

Name

ре пензионер

08.01.2017 14:08

Зивјела Република Српска и срецан ти празник.

Name

Патриот

09.01.2017 10:51

У Првом светском рату су наши војници у каснијим годинама добили тз. Француске трометке, у Другом светском рату су биле Немачке од којих је касније развијена наша М-48, а ове што видиш су Полуаутоматске пушке из времена ЈНА, које су се појавиле тек негде шездесетих година, популарне ПАП-овке, и зато не коментариши оно о чему немаш појма. А то што очито мрзиш је само твој проблем. Наука је доказала да онај који гаји мржњу према некоме има толико отрова у себи да би тај отров могао да убије више људи, али пошто наш имуни систем брани организам, то нас не убија, али нам оштећује здравље. Значи шкодиће само теби а не онима које мрзиш...

Name

ВЕТЕРАН

08.01.2017 09:43

БРАВО ИВАНИЦУ...ИПАК ЈЕ ПОСТРОЈЕН,ЗИВИЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легал

08.01.2017 11:41

Министарство одбране БиХ је раније донијело одлуку о учествовању ове јединице у циљу одавања почасти за АНТИФАШИСТИЧКУ борбу, а не за борце РС. Иванић и Додик неће народу да кажу потпуну информацију, само користе зарад прикупљања јефтиних поена.

Name

Муре

08.01.2017 11:54

Јест јаране али 8 а не 9. Контас ли??

Name

С

08.01.2017 12:02

Младен их построји!

Name

Ре

08.01.2017 12:20

А јел данас 8 ил 9 Јануар? Друго је постројити 8 а друго 9 Јануара!

Name

Злаја

08.01.2017 12:28

Али не на дан републике 9 јануар

Name

Обрад

08.01.2017 13:01

Иваниц отео баји забаву хаха, ипак је он један господин и интелектуалац па зна господски звекнути по усима једног сировину и накупца са пријератних загребацких пијаца.

Name

МиГ

13.01.2017 00:46

Шта је сад, жохари?! Постројен је вод и 9-ог! :)

Name

блбл

08.01.2017 09:48

Није спорно уцесце орузаних снага данас 8 јануара када се полазе венац погинулим борцима. Спорно је њихово уцесце сутра 9 јануара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yес

08.01.2017 13:53

Почаст погинулим борцима НОБ-а.

Name

др

08.01.2017 09:49

Која дрека ни око чега....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

08.01.2017 09:49

Сад долазе прави потези ова из НАТО има и м**а и овласти............................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

08.01.2017 11:07

Надај се. НАТО има циљ да Бих удје у савез. Дисциплиновањем Срба БиХ никад неце уци у НАТО. Стога са Србима требају фино па и извинути се за звјерска бомбардовања...

Name

ре_драско

09.01.2017 22:31

А ко це то питати србе, ако се буде питало онда иде сви у БиХ а 70 % је за нато

Name

ПЕНЗИОНЕРСКИ ЖИВОТ

08.01.2017 09:49

Колико видим нигдје градјана, то је представа за великог водју и никог више

ОДГОВОРИТЕ
Name

@дршко

08.01.2017 11:30

Не треба бити толики ситничар.

Name

РС

08.01.2017 09:50

Срећан дан Републике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

полиција

08.01.2017 12:39

Где надјосе тих пар униформи да обуку неколико полицајаца да им представља тај пук ОС БИХ.

Name

БАЊАЛУКА

08.01.2017 09:50

Када ови из ОС добију отказе по кратком поступку ко ће бити ха ха ха крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2017 10:22

Неце данас је дозвољено и то никад није било упитно само је 9 јануар упитан и за тај датум је забрањено да се појаве

Name

кактус

08.01.2017 10:59

Подобиват ће отказе због приватне феште.

Name

МАЛО СМИЈЕХА

08.01.2017 09:51

Е мој Додо што си пишао уз вјетар пишао си можеш само пјевати нема те више алија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увреда

08.01.2017 10:01

Ово је неприхватљиво ,ово је увреда свима нама који смо се борили у рату.погининули којим данас полазу вијенце се преврцу у гробу.ово је срамота ста се ради ,доци са заставом БИХ против које смо се 4 године борили у зноју,блату и крви и полагати вијенеце погинулим..срамота бозе опрости им не знају ста раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

08.01.2017 10:19

Ти се ниси ни борио јер да јеси знао би да се ја и моји саборци нисмо борили против ове заставе а ово су дјеца војници и наси синовии и нас који смо се борили.

Name

Коњиц у срцу.

08.01.2017 10:21

И дједови су вам одреда били у четницима до 1944 па су приступили партизанима тако да ће те и ви ускоро бити већи Босанци од оних који су се борили за суверену Босну.

Name

Ре

08.01.2017 10:25

Ова застава је застава БиХ а ти си се борио против љиљана

Name

Ре

08.01.2017 10:27

Борио си се против своје дрзаве. То је тероризам. Борио си се за другу дрзаве на територији своје, то је агресија. Де једном прихвати своју земљу, ту ти је дједовина папак један (не то није РС вец Босна).

Name

За дједове и Коњица

08.01.2017 11:05

Нађите и једног бошњачког историчара да има доказе о томе да су четници масовно прелазили у партизане 1944.Нађи историске књиге и спискове погинулих од комуниста па ћеш видјети колико вас је било од 1941 до 1944 у партизанима једва и 15 %

Name

За 'ре'

08.01.2017 11:18

Прије це бити да си се ти борио против своје дрзаве, Југославије!!!! Кратка вам памет, бас.

Name

ИСКУСТВО ЈЕ ЧУДО

08.01.2017 10:02

Нема градјана БЛ ма дошли би они масовно да им је додо дао по 50 КМ. А можда ниске температуре, грипа или људи само славе Божич и не занима их циркусијада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лауш77

08.01.2017 11:22

Па зар није Иванић постројио 3. пук?

Name

на лицу мјеста

08.01.2017 10:04

Био сам на лицу мјеста , врло непријатна ситуација, понизавајуца, предат је рапорт и издата команда , на лијево круг, 3.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЛИТИЧАР

08.01.2017 11:47

Ма дај гдје си био па на сликама НЕМА НИШТА

Name

Неко из масе

08.01.2017 10:05

Ови јадни војници по оваквој зими предали рапорт Иваницу са заставом БХ. Трази логику...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

08.01.2017 10:05

На фотографији је застава БиХ, нигдје се не види обиљежмје РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма

08.01.2017 10:06

КОЈИ ПУК КАКВО ПОСТРОЈАВАЊЕ ; ЈЕСМО ЈАКИ ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ ма

08.01.2017 15:16

Пукови у оквиру ОС БиХ имају само протоколарну функцију, командант пука нема никакву командну моћ, он је ту само форме ради.

Name

НН

08.01.2017 10:08

Залосно је да политицари у овој земљи стално производе вјестацке кризе , разне врсте , тиме бетонирају своју власт која годинама ниста добро не доноси и истовремено свадјају народ који нема ама бас никакве наде да це у БиХ једнод дана доци неки нови људи којима це бити циљ да сваком становнику ове дрзаве буде добро .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2017 10:30

Бит це и горе јер народ је подоста приглуп да види разлику измедју мрака и свјетла

Name

Харфа

08.01.2017 10:57

"Свадјају народ који нема ама бас никакве наде да це у БиХ једнод дана доци неки нови људи којима це бити циљ да сваком становнику ове дрзаве буде добро ....." Неки нови људи сигурно неце доци да рјесавају проблеме у БиХ, него се ти потруди да науцис потомство да су сви људи једнаки, и да се дијеле само на добре и лосе, а не по национу.

Name

ДОЗВОЛА !?

08.01.2017 10:11

"Велики политичар"-Титов извиђач, би требао искористити прилику, па замолити Додика, ДА МУ ДОЗВОЛИ ДА И ОН, бар на тренутак, УЂЕ У ПАЛАТУ; по ко зна који пут, је доказао да је ДОДИКОВ ОТИРАЧ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленце

08.01.2017 10:12

А засто Баја јуце ову војску назва Нато јединиоцом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

08.01.2017 10:16

Ипак није смио да их построји 09.01. свјестан је он како изгледа кад те ЕУ и САД ставе у дипломатску изолацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2017 12:21

Управо то. Многи не контају колико је 2+2 мисле да је 22

Name

Ајде

10.01.2017 10:21

Ста би Дамире? Ипак их построји и 9ог. Цмок за тебе љубоморног

Name

ре Дамир

10.01.2017 10:31

Младен их построји и 09.01.2017. године Шта кажеш дамире.

Name

некоИЗмасе

08.01.2017 10:17

Данас је 08. Јануар тако да сацекајмо сутра прије него донесемо закљуцак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуqу

08.01.2017 10:28

А ђе је ође 'наш' барјак..??!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

08.01.2017 11:49

ОДЕ НАШ барјак у архиву...............музеј

Name

Милиција еx

08.01.2017 10:29

Хоће ли барем ови људи добити дневницу данас, кад већ полиција неће ни данас ни сутра..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

оогде

08.01.2017 10:31

Нема ста . Додик под БиХ заставом. Лазов и манипулатор са својим кокосарима. Зао ми ове јадне војске којом се кусурају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

корни

08.01.2017 10:33

Само се ви храните глупостима.Е мој народе и не заслузујете боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.01.2017 10:34

На целу Босанска застава,све рецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

08.01.2017 10:36

А гдје је тај народ невиди се на сликама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2017 12:22

Није га ни било.

Name

Обицна раја

08.01.2017 10:38

Све теме они обрадзују ал главну заобилазе а то је зивот обицног цовјека мислим и на остале крмке из друга два народа радник ради за 400 марака пензионери 300 а они се бусају у прса па докле висе народ да трпи

ОДГОВОРИТЕ
Name

један цовјек

08.01.2017 10:39

Један цовјек из 20.тог вијека је свој народ "увјерио" свој народ да им цијели свијет непријатељ. И тако је одвео милионе у рат и да им вјецни епитет негативности. На скоро исти нацин и Додик ствара атмосферу да су сви који нису са њим непријатељи, а на свијету има око 200 дрзава. Колико њих подрзава Додика? Знаци несто није у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

8 јануар

08.01.2017 10:41

Данас је осми јануар а не деврти....која превара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салле

08.01.2017 10:44

А јојј селе, ово све неке дјевојке у маскирним униформама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејо

08.01.2017 10:45

А одма после тога се повукли и оркестар није ни био . а ту је и застава БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

08.01.2017 10:47

Сад це додо да казе данас није 8 јан вец 9 по његовом календару

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

08.01.2017 10:47

Додик је велики државник, али пошто је опљачкао свој народ до кости и довео га до просјачења, све пада у воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

08.01.2017 13:09

Могао је уцинити пуно да га Срби памте у историји као дрзавника, а остаце запамцен као водја гомиле скакаваца који су опустосили све до голе земље.

Name

Етичка питања

08.01.2017 10:48

Не би било лоше ни погрешно да оркестар увјежба пјесму: Само празна обећања дајем ја, више не знам ни да дијелим јавност од сна, само празна ааааа, обећања ааааааааа, дајем јааааа... Толика је јасна и тачна да би химну могла нам замијенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

08.01.2017 10:52

Је ли мозе Бакир да се кандидује за предсједника Српске у слиједецем мандату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Православни Србин Републике Српске ПРОРУС.

08.01.2017 10:57

Срецан Дан Српска Републико немозете Укинути Нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2017 11:20

И будала, заборавио си написати! САНУ се већ давно одредила да Србин може бити само православац. Информиши се, заостајеш у времену

Name

Вук К.

08.01.2017 11:39

Момчино,под хитно да обновиш граматику и правопис.

Name

Босанац1

08.01.2017 11:58

Јел пјевас ону"Босно моја јабуко у цвјету сто ме пусти да лутам по свијету"

Name

ЋИРИЋ ЛАЗАР

09.01.2017 10:10

Али ни тебе описменити...НЕ МОЖЕ ане НЕМОЖЕ..кладим се да хлеба немаш а арлаучеш

Name

Зр

08.01.2017 11:05

Која војна Сила. Па ко нам шта може?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

08.01.2017 11:14

Браво МЛАДЕНЕ.Честитамо на ОС РС.Тако се ради,а не лапрда као миле,мали миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.01.2017 11:22

Дезертер да ми дрзи предике о борби иборцима јели га срамота доци гробовима ста он то слави са мафијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.01.2017 11:28

Баја цита имена којима је продавао цигарете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за ре

08.01.2017 11:33

Борилили су се за Републику Српску а не за Босну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васа

09.01.2017 07:35

Хихихихихихихихииии

Name

борац

08.01.2017 11:33

Који је данас датум знаци дан РС ипак није 9-ог

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

08.01.2017 11:34

Живјела Република Српска, држава Српског народа и осталих равноправних грађана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

08.01.2017 11:35

Која превара али народ је глуп постројавање данас 8-ог а не 9-ог сто је и било спорно пробуди се народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помало Дрпај Вазда

08.01.2017 11:38

Јао око којих глупости се народ забавио, једино се бојим да има довољно великих болесника који ће сутра дјецу извести на улицу, што је по мени чиста злоупотреба, а политичари нека се мрзну на овој костодерини. Закон о дану РС-е је измијењен,није обавезан и од сутра је секуларан. Беспотребна помпа уинат, ништа друго. изетбеговић је промијенио закон а као ови овом парадом доказују да није ништа промијењено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЦ ЉУБИЦА

08.01.2017 11:38

СРАМ ДА ВАС БУДЕ ОВИМА СТО СУ КОМЕНТАРИ ДАЛИ!!!! ПА ЗАР НА ДРУГИ ДАН БОЗИЦА ЛУПЕТАТЕ СВАСТА! ОКО ДОДИКА ЗНА И МАЛО ДЕТЕ ДА ОН ВИСЕ ВОЛИ СВОЈ НОВЦАНИК НЕГО РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И ДОК ВИ ТУ СЕ ПРЕПУЦАВАТЕ НЕ САМО ВЕЦ И ОСТАЛИ РЕЦИМО ЗЕЉКА И МИНИСАР ФИНАЦИЈА ЈЕ ВЕЛИКА ГЛАВОБОЉА А ВИ СВИ ТО ТРПИТЕ САМИ СТЕ КРХЈВИ!!!!! А САД КО СЛАВИ! МИР, БОЗИ ХРИСТО СЕ РОДИ! СВУДА У СВЕТУ ВИСЕ МИРА А МАЊЕ МРЗНЕ ЈЕР МРЗЊА РАЗАРА ДУСУ!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММГ

08.01.2017 12:35

Свака част

Name

08.01.2017 15:46

Свака цаст

Name

Сретан Бозиц

08.01.2017 21:45

Сретан Бозиц Љубице, лијеп коментар. Босњак сам и зелим вам све најбоље и да у миру прославите са породицом. Свако добро

Name

Е мој Иваницу

08.01.2017 11:45

..Мора се контрирати и уз нос па макар црко..ста си овим добио, ниста добро ни босњацима ни србима, нико задовољан али си ти показао "моц" да постројис 40 војника, ма БРАВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

08.01.2017 11:45

Само славите и препуцавајте се јер одавно сте сахранили и вијенац ставили на властити народ који вас упорно бира...Част оним што су дали своје животе у рату али жали боже ових младих војника што се мрзну ради промоције ових манипулатора народом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

макибл

08.01.2017 11:57

Дезертерцина полазе вјенац палим борцима ....Земљо отвори се .

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

08.01.2017 12:01

Постројени били и одмах се повукли. при полагању вјенца нису били ту а ртрс још једном лаже јавност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

08.01.2017 12:28

Гдје су остали нпр из СзП и многи ,многи други?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

08.01.2017 12:36

Иваниц је одмах требао реци да овако то планира и нико не би имао ниста против. Војска постројена у поцаст предсједника дрзаве. дрзавна застава... све у свему напредак. Хвала предсједнице Иваницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АxxЕ

08.01.2017 12:47

Која спрданција бозе ме сацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.01.2017 12:55

Сада сте доили све од сутра се Боље зиви имацете уместо траве сјено јест Овце моје

ОДГОВОРИТЕ
Name

МладаБосна

08.01.2017 12:57

Зивјела наса отадзбина РС!!! А тзв Бих је пропала вјестацка фасистицка НАТО дрзава на српској земљи и гробовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

08.01.2017 18:29

Бог ти памет дао

Name

Ре

10.01.2017 10:27

Старији си од те отаџбине, зато ћути. Ни границе јој ниси знао док се није заратило, па се отимало територије колико се могло, а кад се наотимало, онда се рекло "ето, то ће од сад бити наша отаџбина".

Name

За правду

08.01.2017 12:59

Ко неволи БиХ. Идите у друге земље а празник је небитан ко хоце слави ко неце немора а ја се борим да имам стални посо и. 500 марака плате Ко јеб. Политицаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Дјокановиц

08.01.2017 13:26

Браћо погледајате молим вас интервју синоћ на ФАЦЕ тв . Гост Драган Дјокановиц, стварни стваралац РС. Ови на овим сликама никад нису нигдје били. Сад се бусају у прса, само их столице занимају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.01.2017 13:38

Министарство одбране БИХ-а на цијем је целу Марина Пендес није врховни командант орузаних снага БИХ-а вец је то по уставу троцлано предсједниство БИХ-а које доноси одлуке о ангазовању тих јединица у било које сврхе па тако и везано за уцествовање 3 пјесадијског Републике Српске пука у обиљезавању дана Републике Српске и просто је несхватљива одлука да се забрани у цествовање у паради насих јединица из Републике Српске сто најбоље говори какав је то непријатељски однос према Републици Српској.Сто се тице заставе БИХ-а она је наметнута исто као и химна БИХ-а која је без текста и то од стране Европске уније сто потврдјују и бијеле звјездице на застави и плаво -зута боја која никога не представља и засто је онда и постовати.Треба је игнорисати и сматрати је страном заставом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре драган

08.01.2017 17:49

Глупане за ту заставу су погинули и срби , хрвати, боснаци и други...Додусе не свјесно али на крају рата увијек мора бити компромис. Ова застава је копромис свих тих који су погинули..Постуј то овако или онако..

Name

Салее

08.01.2017 15:50

Да ли це свима радницим бити плацен дан као у Свајцарској. ако неце онда вам краду дан рада

ОДГОВОРИТЕ
Name

анониман

09.01.2017 13:01

Тиси веци глупан за ту заставу нико није гинуо.У градјанском рату свису имали своје заставе,под коима су гинули,а накрају су сви морали под зутоплаву застави,која је наметнута,.

Name

па и овога има

08.01.2017 16:17

Људи мало прије сам на моб тел добио сљедећу поруку "Поштовани, сутра обиљежавамо Дан Републике.Придружите нам се прослави 25 година Републике Српске у Бања луци од 9:30 до 22х, а посебно свећаној параде у 13х." пошиљалац је СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

08.01.2017 16:50

Зивео дан Српске Републике.9.1.2017.

Name

Томица новак

08.01.2017 17:16

Република српска мора се цуват под сваку цену мене је врс спасававала и извукла из дериловаца први цу бранит рс од било ког

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

08.01.2017 17:25

Јој силан празник.. Боље санирајте гријање у Добоју и покрпите цијеви у Висеграду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈКО

08.01.2017 17:53

ДАН РС ЈЕ 9 ЈАНУАРА. ХОЦЕ ЛИМИ НЕКО РЕЦИ СТАСЕ ОВО ДАНАС СЛАВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Марковић

08.01.2017 18:48

Драган Ђокановић је прави стваралац Републике Српске и о томе брује медији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.01.2017 21:31

Сви се сликали, а нико везе нема са овим датумом. Гдје вам је слика Драгана Ђокановића?

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

08.01.2017 21:41

Пуна уста Републике Српске, гдје ли су многи са ових скупова били 91. године, Боже мили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

08.01.2017 23:02

Ово је поклон покољењима нашим од њихових предака, који су у наметнутом рату спашавајући живу главу створили Републику Србску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

09.01.2017 07:48

Видим да потурице добро прате прославу Дана Републике Србске, као и њихово реаговање на наше коментаре. Очито да они никако не могу да схвате да је то стварност, иста стварност као и то да се они никако не боре за своју корист, већ за туђу, против своје дојучерашње рођене браће и комшија, и никада ништа добили нису. Такве и не жалим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живојин

09.01.2017 10:16

Ти да научиш правопис српсКог језика.

Name

глупом одговор

09.01.2017 15:00

боље јањицару сути...незнас ни своју лозу..ипак су турци овдје били 500 година..зато боље сути...сто се тице цирилице то је била обавеза у сколама прије рата...као и латиница..зато ниста посебно...сдруге стране други нису толко тупави као и необразовани као ти..зато те то цуди

Name

МРТВИЦА

09.01.2017 13:23

СРЕЦАН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ,МОЛИМ БЕЗ ПОЛИТИКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

нЕПИСМЕНИ сРБИН

09.01.2017 15:18

Нема за сто да нас пас уједе а ми као парадирамо, изасла корумпирна полиција на улице а гузоње из лозе, сто се обогатисе за време рата смескају се глупом народу. Не могу да не казем да се нисам најезио ал онда сам сконото ало бре па ми смо на ивици опстанка ми смо на дну прехрамбене лествице, немамо посла пара здравља ста ми бре славимо која РС борци раде на пиланама брентама данас, ратни профитери им не дају слободан дан, инвалиди који су оставили делове тела за РС немају новца да додју на обиљезавање дан РС јер им је инвалиднина јадна и бедна, погинули да могу да устану из гробу никада не би ратовали поново јер нико није бринуо о њиховој деци, ово је фарса обична.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

09.01.2017 15:24

СРЕЦАН РОДЈЕНДАН РЕПУБЛИКО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦОНДОР

10.01.2017 08:10

Е , прође и овај дан и..... шта сад. Пара нема народ залуђен од ових г....а политичара (Миле ронхила,Човића и Бакија) буџети празни кредита више нико и не помишља да нам да фабрике смо успјели сјебати нешто лопови покрали сваки пети ради . А што је још горе оде нам НАРОД (омладина), овдје нема живота са овом гарнитуром политичара. А што је била парада у п.... материну, ја параде и прдачине, Миле боље да си паре потрошио на сиротињу него што се брукаш са специјалцима и ватрогасцима кога ће ово да чува. А ако хоћеш да ратујеш онда у први ред стани ТИ (МИЛЕ) , твој син и остала ти фамилија па онда ратуј .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово је ЧИСТИ ЦИРКУС на МИНУСУ

10.01.2017 08:23

Све се Помјешало ,, незна се ни ко пије но ко плаћа Ал се ипак зна ДОДИКОВЦИ ПИЈУ а народ ПЛАЋА . Све у свему чиста спрдња да небуде Шега .!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија

10.01.2017 09:59

Срецан вам дан и да јос дуго овако лепо прослављате!Поздрав из Србије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

10.01.2017 10:25

Комерсант најављује санкције и изолацију. Срећан нам Дан Републике.

ОДГОВОРИТЕ