Упркос албанском малтретирању Срби унијели бадњак

Упркос окупљању Албанаца испред цркве Успења пресвете Богородице у Ђаковици. Педесетак расељених Срба из Ђаковице и поред каменовања окупљених Албанаца, успело је да уђе у црквено двориште уз јако обезбеђење косовске полиције и КФОР-а.

Регион 06.01.2017 | 21:30
Упркос албанском малтретирању Срби унијели бадњак
Упркос протесту Албанаца, који су покушали да их спрече да уђу у црквено двориште, расељени Срби из Ђаковице успели су у петак нешто пре 14 сати да унесу Бадњак у цркву Успења пресевете Богородице у Ђаковици. Наиме,педесетак расељених Срба из Ђаковице и поред каменовања окупљених Албанаца, успело је да уђе у црквено двориште уз јако обезбеђење косовске полиције и КФОР-а .

"Више од стотину Албанаца окупило се испред наше цркве али су нас јаке снаге полиције и КФОРа спровеле до црквеног дворишта" каже за "Новости" Ђокица Станојевић, председник Удружења расељених Срба из Ђаковице напомињући да су расељени организовано аутобусом у четвртак увеле кренули пут Ђаковице где је их на улазу у ткз Спрску улицу односно испред светиње сачекало више од стотину окупљених Албанаца.

"И на путу од Дечана ка Ђаковици наш аутобус је у више наврата гађан леденицама услед чега је поломљено једно стакло на аутобусу,али срећом нико од путника није повређен" истиче Станојевић и додаје да су Албанци из Ђаковице претходно исписали неумесне и непримерене пароле на црквеном дворишту. Иначе, расељени који су организоавно као и претходних година желели да проведу Бадњи дан у својој цркви исекли су бадњаке у Сочаници на северу Лепосавића.

"Бадњаке које смо наменили слози, јединству и повратку однели смо претходно у Високе Дечане где смо присуствовали литургији а потом и у цркву Успења пресвете Богоридице упркос протесту Албанаца" причају расељени Срби за наш лист који су Бадњи дан јуче провели у својој цркви и Високим Дечанима.


Окупљени Албанци испред цркве у Ђаковици

ПАРОЛЕ

Испред цркве Успења пресвете Богородице расељене Србе сачекало је више од стотину окупљених Албанаца. Ипак, јаке снаге полиције и КФОР-а спровеле су аутобус са расељеним у црквено двориште где у конаку цркве бораве три монахиње, једине Српскиње у Ђаковици.

Иначе, Албанци су уочи Бадњег дана на црквеном зиду исписали пароле “Добро дошли криминалци” и “ваше руке су крваве” на шта су реаговали расељени изјавама да Албанци користе све начине да их осујете у намери да не само да се врате у свој град већ и да обиђу своју светињу.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Томо

06.01.2017 20:54

Докле ови мисле провоцират нај веци народ на овом птостору?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

06.01.2017 21:43

То питање морас поставити властима у Србији.Годисње продје милијон Албанаца и то слободно кроз Србију.

Name

пп

07.01.2017 20:24

Прочитај у Курири шта Милорад Додик каже о том делу Косова !

Name

марко самардзиц

08.01.2017 06:39

Мир Бозији Христос се роди!свака цаст браци са насег Косова И Метохије!!!

Name

Боро

07.01.2017 05:40

Не треба се инатити , ми се инатимо и у БиХ и Бриселу и Косову и свугдје и извучемо дебљи крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

07.01.2017 09:27

Боро, неверујем да се било ко инати од СРБа било коме у бивсој Југославији па тако исто и на КиМ. Сиптари су досли илегално на Косово. Птотјерали СРБе које уби бјела куга, и затим њихову Свету земљу највецим дјелом отели и присвојили себи. У исто време ти исти Сиптари који забрањују повратак СРБа на КиМ слободно се сетају СРБијом!

Name

султан

07.01.2017 13:56

БОРО у праву си ,никоме ово нетреба...

Name

јоле

07.01.2017 15:48

Нека пролазе кроз своју Србију пролазе.Али оне сто спрецавају Бадњак треба ставит у архиву.

Name

Леко

07.01.2017 16:58

Могу политицари прицати ста хоце Косово смо изгубили и мислим да ускоро неце доци вријеме да га вратима све док у босни не видимо ста зелимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

08.01.2017 09:53

Срби признају само силу.Све су битке изгубили.од боја на Косову,задњег рата на Косову,Хрватској.Једино су извукли неријесено у БиХ,захваљујуци помоци Србије.....авиони,тенкови,орузје,људство.

Name

лијан

08.01.2017 19:15

Зумбице грјех ти је мрзити комсије!

Name

Гузоња

07.01.2017 20:11

Сами су криви,кад нису звали највецег Србина и одликованог браниоца православља Бају ДоДицка. Цовјек одликован у Русији медаљом као највеци Србин на свету ,ејјјј. Могао их је све пребацити овим новим хеликоптером сто га је купио народним парама,или ако их је страх висине,није проблем,потрпа у камион пола батаљона својих телехранитеља,ма не би им Нато могао ниста а камоли тих стотињак сто је посједало по земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиц++++

08.01.2017 13:53

Дугороцно гледано Космет се у потпуности враца под суверенитет Србије.....Срео сам 50 Срба,и сви суме на одласку поздравили са:"ВИДИМО СЕ СУТРА НА КОСМЕТУ"........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

08.01.2017 16:37

Продали сте имања и куце колико сте зинули сптари су плацали. Сад БИ досли да провоцирате и да сиптари отјерају праве србе Који су Јадни Беда Цак немају ста да једу. Бог нека вам плати оставите Јос мало сто ИМА срба нека СЕ изборе Сами за своја права гарантујем бице им боље без насих такозваних патриота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав сарајево

09.01.2017 01:41

И ја Сам купио плац у канади и направио куцу ал морам постовати закон ове дрзаве а ти арнаути би требали постовати закон србије Ако купис плац нисеи купио Дрзаву Косово је било србско И бице

ОДГОВОРИТЕ