Бајкери обрадовали дјецу и сиротињу

Чланови Мото клуба “Шкорпион” из Лакташа су на Бадњи дан поделили много поклона деци и сиромашним суграђанима. То је њихова вишегодишња традиција коју ни сада нису изневерили.

Република Српска 06.01.2017 | 21:50
Бајкери обрадовали дјецу и сиротињу
Борка и Драшко Тихомировић из села Кољани, који имају двоје деце, кажу да је поклон унео велику радост у њихову породицу на Бадњи дан.
 
- Веома су нас обрадовали јер кући возимо пун аутомобил хране. Прославићемо Божић а остаће брашна, уља, шећера и за после – казала нам је Борка Тихомировић.

Славица Голубовић из Удружења „Четири плус“ које окупља породице са четворо и више деце хвали сарадњу са Мото клубом „Шкорпион“.

- Много нам значи њихов гест јер су се сетили наших породица. За три најугроженије поклонили су богате пакете хране. Тиме су наставили вишегодишњу праксу хуманости и саосећања, бриге за сиромашне – рекла нам је Славица напомињући да у чланству удружења којег она представља имају 120 породица са више од 500 деце.

Старица Невенка Иванчевић из Петошеваца која живи са сином Милом, кћеркама Маром, Надом и Анком обрадовала се шпорету на дрво којег је добила на поклон, поводом Божића.

- Синко мој, шпорет ми је преко потребан. Стари шпорет којег користим је упола изгорео, пуши на све стране, може се од њега запалити ова трошна кућа па где смо онда приспели, нигде – емотивно нам је, дрхтећи од хладноће и болести, током посете мотоциклиста, испричала Невенка Иванчевић.

Љиљана Марјановић, позната по несебичној бризи за децу без родитељског старања, срдачно је дочекала госте.

- Сваке године тринаест је таквих већ прошло, они за Божић донесу храну, пакетиће, играчке за децу. Њихов знак пажње ме сваки пут изнова одушевљава и на томе сам бескрајно захвална – казала нам је Љиљана која је припремила ручак за све госте.

Узгред нам је рекла да су њене везе са децом, коју је подизала и слала у свет и живот из своје такозване хранитељске породице и куће, веома чврсте.



Овом приликом, осим двоје који су сада збринути у Љиљиној породици, окупило се њих двадесетак.

Горана Тешановић је осам година боравила код Љиљане Тешановић, завршила школу а потом се удала у Нову Тополу. И она је дошла на свечаност на Бадњи дан.

- И моја деца воле тета Љиљу. Данас су и они добили пакетиће и веома смо срећни због пажње коју су нам указали мотоциклисти - казала нам је Горана.

У МК „Шкорпион“ задовољни су после успешно проведене акције којом су усрећили децу и сиромашне суграђане.

- Многи су препознали нашу иницијативу, укључили се и дали своје прилоге. Међу њима су МК „Стршљен“ из Бањалуке, трговина играчака „Срна“, Бициклистички клуб „Лакташи“, пекара „Благојевић“ и други. Новчаним прилозима у акцији су учествовали и чланови нашег клуба – испричао нам је Драган Савић, председник МК „Шкорпион“.

Његов колега Горан Чубриловић, председник лакташког бициклистичког клуба напомиње да је хуманост једна од њихових најважнијих мисија а ова, поводом Божића само једна у низу добротворних акција које проводе током целе године.

Извор: ЕуроБлиц
Фото: Милан Пилиповић

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мотоциклиста

07.01.2017 08:36

Веома леп гест,даце Бог и вама.Зелим вам вецно лепо време, слободан и срецан пут,ма где кренули.

ОДГОВОРИТЕ