Село код Какња заробљено у снијегу

Мештани села Себиње, удаљеног 20-ак километара од Какња, заробљени су у својим домовима, а пут до њих је заметен снегом који је нападао протеклих дана.

Босна и Херцеговина 06.01.2017 | 17:21
Село код Какња заробљено у снијегу
Федерална управа цивилне заштите добила је данас информацију да је село Себиње, у којем живи свега четири-пет породица, заметено у снегу.

Мајда Ковач, виши стручни сарадник за односе са јавношћу ФУЦЗ, казала је да су проверили ове наводе.

"Оперативни центар ФУЦЗ проверио је ситуацију са Оперативним центром ЦЗ Какањ. Објашњено нам је да ово село није у врху листе приоритета за чишћење зато што тамо нису угрожени људски животи, стока ни материјална добра. Тамо нема школе, болнице, апотеке... мештани имају лекове и све што им је потребно" казала је Ковач за Фактор.ба.

Додала је да се приоритетно чишћење снега обавља на неким другим локацијама, али да ће и пут до Себиња бити очишћен у наредним сатима јер машине су већ на терену.

Извор: Фактор

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Васиљ

06.01.2017 18:32

Бозе некада давно ту су били и зивили и Срби.Људи горостаси.Поменуцу Своје родјаке Радовановице,Ковацевице,Панице.То су били људи необјасњиве снаге.Јос увјек постоји прица како је једног пазарног дана у Какњу неки господин рекао Паниц Новици фа му донесе домацих сљива за пекмеза.На питање колико цу ти доњети,овај је одговоро,па ето клико мозес.Кад му је Новица сутра д ан донио и извагали 156кг.То је он носио на ледјима око 15км.

ОДГОВОРИТЕ