Милојевић у финалу у Нумеи!

Српски тенисер Никола Милојевић наставио је са сјајним играма на челенџеру у Нумеи, на Новој Каледонији, где се пласирао у финале.

Тенис 06.01.2017 | 12:15
Милојевић у финалу у Нумеи!
Милојевић је у полуфиналу савладао другог носиоца Роберта Карбаљеса Баену са 6:4, 6:4, после једног и по сата игре.

У борби за титулу, Николу чека сусрет са првиом носиоцем Адрианом Манарином који је савладао Алехандра Фаљу из Колумбије са 6:2, 6:1 за свега 57 минута.

Шездесети играч света је до финала дошао без изгубљеног сета и велики је фаворит у првом међусобном дуелу против Србина.

Милојевић је у претходна два дана добио два трилера у три сета, али је против шпанског тенисера изостало велико изненађење. Млади српски тенисер је одиграо одлично, користио је своје шансе, а свом ривалу је дозволио само једном да му одузме сервис, и то у првом сету.

Никола је од тог тренутка преузео контролу над дешавањима на терену и у другом сету није дао ни најмању шансу свом ривалу да га угрози, иако је Карбаљес Баена имао бољи први сервис. Српски тенисер му је претио ас ударцима и посебно је био добар на другом сервису Шпанца, на којем је освојио чак 16 од 24 поена. Колико је био убедљив говори и то да је на крају било 68:52 у освојеним поенима за Милојевића.

Манарино је тренутно 60. на АТП листи, својевремено је био на 27. месту, а двадесетједногодишњи Београђанин је пласманом у полуфинале обезбедио улазак у првих 200. Турнир у Нумеи игра се за наградни фонд од 75.000 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар