ЕЛ - Звезда у Каунасу: Жалгирис нам не лежи, али...

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у Каунас, где ће против Жалгириса покушати да остваре осму победу у Евролиги.

Кошарка 06.01.2017 | 16:15
ЕЛ - Звезда у Каунасу: Жалгирис нам не лежи, али...
Црвено-бели су имали тешко путовање, преко Франкфурта и Виљнуса, а у Каунас су стигли комплетни, јачи за новог играча Диона Томпсона.

Бек београдског клуба Марко Гудурић рекао је да је 2017. година почета на прави начин, убедљивом победом над Задром у регионалном такмичењу.

"Чека нас гостовање у Каунасу, где очекујемо врло тешку утакмицу. Кошаркаши Жалгириса су нас победили у Београду и надиграли, можда нам и не леже као екипа, али спремићемо се и покушати да добијемо", рекао је Гудурић за клупски сајт.

Говорећи о противнику, Гудурић је казао да су играчи Жалгириса дуго заједно и да се добро познају.

"Дуго су заједно, познају се, врло су уиграни, прецизни и тачни у својој игри. Тачно се зна ко шта ради у том тиму. Јасно је да ћемо морати да одиграмо добар меч ако желимо да забележимо повољан резултат", казао је Гудурић.

Његов саиграч Немања Дангубић рекао је да Звезду после још једног напорног пута чека тешко гостовање, али да се екипа спремала за тако нешто.

"Жалгирис нам очигледно не одговара, врло су квалитетни као тим, чврсти, дисциплиновани, очекује нас тежак посао. Врло су прецизни у својој игри, имају тимске играче и доброг тренера. Морамо квалитетно да одиграмо, контролишемо скок који нам је задавао доста проблема у првом мечу, зауставимо њихове шутере и све укупно гледано, мора много тога да се уради да бисмо победили", рекао је Дангубић.

Утакмица ће се играти у петак од 19.00 у Каунасу, у 16. колу Евролиге.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар