Иванић: Заједно против тероризма

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је вечерас да је потребно заједничко супротстављање злу тероризма, као и да се учини све да нестану апокалиптичне слике терористичких напада који пријете да паралишу савремену цивилизацију.

Босна и Херцеговина 05.01.2017 | 19:20
Иванић: Заједно против тероризма
"Нема ниједне земље која је сама за себе у стању да се носи са овим злом. Само заједно уједињени око основних људских вриједности можемо добити ову битку", истакао је Иванић у обраћању на пријему који је организовао поводом православног Божића.

Он је рекао да Божић није само празник љубави, мира и породице него и дан када се обиљежавају универзалне вриједности мира и љубави за све људе и сва времена.

"Заједништво, мир и љубав као вриједности које доноси Божић посебно су значајни у БиХ. Историја, а посебно новија, научила нас је шта се догађа када нестане ових вриједности, а завладају мржња и раздор и наступи рат. У тим приликама страдају само обични људи и њихова патња бива огромна", нагласио је Иванић.

Он сматра да је због тога потребно покушати учинити све, свако са своје стране, да буде мање сукоба и свађа, а више толеранције и договора.

"Увјерен сам да можемо постепено градити веће међусобно повјерење и чинити БиХ не идеалном али сигурно бољом земљом. То можемо заједно уз толеранцију и договор ако не будемо лагали једни друге нити заједницу у којој живимо", рекао је Иванић.

Свим Србима у Републици Српској, као и српском народу у Федерацији БиХ, Србији, Црној Гори и дијаспори, те осталим православнима у БиХ и широм свјета, Иванић је пожелио да предстојеће божићне празнике проведу са својим најближим у добром расположењу и да барем тада забораве на све недаће.

Пријему су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, чланови Предсједнништва БиХ Драган Човић и Бакир Изетбеговић, предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, те представници друштвеног и вјерског живота у БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Игор

05.01.2017 18:55

Послије хуманог геста херцеговца који поклања, цитати овакве супље поруке од Иваница о борби против тероризма, Лукаца који спрема 200 полицајаца за маскенбал , Радоицица који закљуцава кафане као да је власник Бањалуке ... Ста друго политика и политицари могу него изазивати гадјење. Јадан ли си и глуп народе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

05.01.2017 19:15

НЕЛУПАЈ МОМАК О КАКОМ МАСКЕНБАЛУ САЊАС ОНОМ БАБИНОМ ИСИЛ ИЛИ АРАПСКИ СА КАМИЛАМА

Name

Ноле

05.01.2017 19:17

Браво за коментар

Name

Игор за Лазар

05.01.2017 19:33

Иди земљаце купи три карте за Холивуд. Мајка да је знала ста радја дала би ти име Пазар. Гдје такав увлакац да такво име носи.

Name

Босанац

05.01.2017 19:24

Свим људима православне исповијести све најбоље за вас највеци празник Бозиц и да га прославите у миру , здрављу и радости са својим најмилијима .........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

05.01.2017 20:25

Осудите своје злоцинце, па мозда прихватимо цеститке...до тада Но пасаран!

Name

Врбасац

05.01.2017 20:43

Хвала лијепо,и теби и твојима све нај боље.Среце,здравља и пара а за остало се снадји.

Name

Блиц

05.01.2017 20:46

Босанац...хвала од срца...да је више таквих људи ова багра од политичара би полако нестала у канализацији прошлости... Довољно би било пустити воду...

Name

Семберац

06.01.2017 05:50

Босанац хвала на на честиткама не обраћај пажњу на коментаре ретардирани особа сложићеш се има такви и међу вама, још једном хвала на честиткама и поздрав