Илиев гарантује: Дајем оставку ако Леонарда продамо за мање од 5.000.000 евра!

„Ја сам спортски директор Партизана и држим ситуацију под контролом, а за неповерљиве имам само једну поруку: држите језик за зубима“, каже функционер црно-белих.

Фудбал 06.01.2017 | 13:00
Илиев гарантује: Дајем оставку ако Леонарда продамо за мање од 5.000.000 евра!
Или иде Леонардо или иде Илиев! Трећег нема!

Спортски директор Партизана Ивица Илиев делује дубоко погођено коментарима јавности која је „на нож“ дочекала информацију како ПАОК жели да ангажује најбољег фудбалера црно-белих, Леонарда да Силву Созу и тврди да нема шансе да Бразилац напусти Хумску 1 ове зиме, макар неко понудио и више од 2.500.000 евра, на колико је ограничена излазна клаузула.

Штавише, Илиев за МОЗЗАРТ Спорт тврди да ће поднети оставку уколико стрелац 12 суперлигашких голова оде до краја јануара, мимо договора направљеног пре његовог одласка на одмор у Јужну Америку.

Поводом информације из Солуна да ПАОК нуди 1.000.000 евра, али да је спреман и да изађе са понудом од 2.500.000, контактирали смо Илијева, а он потврдио интересовање клуба у коме је некад био центарфор постоји.

„Зову ме од јутрос сви могући грчки медији, питају за ПАОК и Леонарда. За ту информацију знам од јуче, предочио ми је Леов менаџер Димитри Сељук. А видим да и тамо и овде провејава прича како ће Партизан морати да пусти свог најбољег играча дође ли понуда од 2.500.000 евра. Ево, ја као спортски директор, дакле најодговорнији за ова питања, гарантујем - понављам гарантујем - да наш везиста не може да иде. Ни за 2.500.000. ни за 3.000.000, а вала ни за 4.000.000 евра. Тек уколико неко понуди 5.000.000 евра онда ћу размислити шта је добро решење за клуб. Односно, да ли ћу продати њега или, можда, другу двојицу играча која вреде исто“, прецизирао је Илиев у разговору за наш портал.

Појаснио је директор Парног ваљка да то што у уговору са некадашњим првотимцем руског Анжија постоји излазна клаузула не значи да ће он аутоматски напустити Топчидерско брду ако стигне понуда од 2.500.000 евра. Односно...

„Читам шта људи пишу, како коментаришу интересовање ПАОК-а. Запрепашћен сам начинон на који народ у коментарима даје себи за право да пљује по управи и омаловажава њен рад. Понављам, грантујем да Лео неће отићи. Ако се то деси, односно, ако неко донесе 2.500.000 евра до краја јануара и то буде цена по којој Бразилац иде, онда ја више нећу бити спортски директор Партизана. Даћу неопозиву оставку. Отићи ћу из клуба".

Подсетимо, Илиев је још летос, у врло турбулентном периоду за клуб, кад се није знало ни ко ће бити председник, нити чланови управе, рекао да је спреман да оде уколико неко процени да његов рад није задовољавајући. Имајући, пак, у виду да је погађао ангажовањем странаца (Леонардо, Евертон, па донекле и Гогуа) успео је да стекне више симпатија Гробара него на почетку мандата.

„Није проблем да и сад одем. Оног тренутка кад за Леонарда стигне понуда од 2.500.000 или 3.000.000 евра и буде прихваћена - ја дајем неопозиву оставку. Зато молим људе који коментаришу рад наше ураве да престану да причају свашта. Ја сам спортски директор Партизана и уверавам сваког навијача да држим ствари под контролом. За неповерљиве имам само једну поруку: држите језик за зубима док се не заврши прелазни рок, реците на крају да ли смо испунили обећање или не. Немој само после да буде: „нема везе шта сам причао“.

Питали смо Ивицу Илијева да ли сматра да је управо Рус Димитри Сељук један од иницијатора трансфера, јер њему као агенту свакако одговара да му клијент промени средину после овакве сезоне какву је имао Леонардо. А већ се причало да га тражи Сент Етјен.

„Не, не, не... Са Сељуком имам добру комуникацију. Нормално је да су многи заинтересовани. Пет озбиљних клубова ме досад звало за Леа, до краја јануара ће још пет сигурно. Разумем и да се пише о томе, али - ако треба да поновим, поновићу - гарантујем да он не иде нигде“, уверљиво ће спортски директор Партизуана на крају мини-интервју поводом актуелне ситуације у Хумској.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар