Велики интервју Икардија: У наредних десет година, Интер осваја бар једну ЛШ!

Капитен Неразура оплео по Де Буру, хвали Пиолија и каже да великан из Милана може до трећег места на крају првенства.

Фудбал 06.01.2017 | 11:30
Велики интервју Икардија: У наредних десет година, Интер осваја бар једну ЛШ!
Ушли су у седму годину чекања. По свој прилици још ће се навијачи Интера начекати трофеја, јер актуелни тим Неразура, једноставно, нема квалитет да се носи са Јувентусом, па ни Ромом и Наполијем, међутим, ако питате Маура Икардија великан из Милана ће убрзо опет на старе стазе славе.

Аргентински нападач, који је ове сезоне већ постигао 14 голова и водећи је на листе стрелаца Серије А уверава присталице свог клуба да је могуће домоћи се најпре пламана у Лигу шампиона, а у наредних десет годиона предвиђа жетву трофеја и пројектује успон на кров Европе, где је Интер последњи пут био баш 2010. кад је под руководством ЖозеаМуриња освојио Триплету, а са нејговим наследником Рафаелом Бенитезом постао и првак света.

„Могуће је да изборимо пласман у Лигу шампиона. То је стална амбиција овог клуба, овога пута заснована на резултатима оствареним у децембру. Добили смо три узастопне утакмице и пронашли баланс. Свака части нашим ривалима, али имам утисак да све зависи само од нас. Треће место је и те како достижно. Нећемо опростити себи уколико се њега не домогнемо“, рекао је Икарди у опшитрном интервјуу Газети дело спорт.

А у њему је говорио баш онако како смо од њега навикли. Без длаке на језику. Оплео је по бившем шефу струке Роналду де Буру и исхвалио његовог наследника Стефана Пиолија.

„Пиоли је променио менталитет играча. Вратио је самопоуздање сваком од нас, чак и онима који су код Де Бура играли мало или седели на клупи. Сад се и они осећају битним. Ситуација под Де Буром је била неподношљива. Фудбалери скромне минутажу су били несрећни. Чак нису ни славили наше голове страсно као што сад чине. Нису били део тима. Код Пиолија је ваздух чист, чак и они који су на маргинама осећају се битним, односно делом екипе. Све полази од главе, а Пиоли је доста урадио на промени менталитета“.

И још мало о Пиолију, кога јавност на "чизми" доживљава више као ватрогасца, не и човека способног да Јувентусу помрси рачуне.

„Не судите њему на основу краткотрајаног боравка. Тек је почео јануар, има да се игра још пола сезоне, видећемо на крају где ћемо бити“.

Штавише, Икардију се развукао осмех од ува до ува после питања где види Интер за десет година.

„Надам се да ћу ускоро бити у прилици да у Интеровом дресу подижем пехаре. Верујем да ће ми за то бити потребно мање од десет година. Кад сам одлучио да дођем у овај клуб пристао сам зато што је то Интер и зато што са њим желим да освајам трофеје. Видим себе како овде подижем бар један трофеј Лиге шампиона“.

Тешко да ће то бити баш скорије, али добро... Свако има право да се нада, као што се и Мауро нада да ће га селектор Едгардо Бауза ускоро позвати у селекцију Аргентине.

„У Италији сам постао и фудбалер и човек, али мој сан је да обучем дрес моје земље. Није ми жао што сам одбио позив Фудбалског савеза Италије да играм за овдашњу репрезентацију. Моје је да дајем голове и играм добро, само тако могу да натерам селектора да ме позове. Знам да Гаучоси имају неке од најбољи центарфорова на планети, али и ја сам још млад“, рекао је 23-годишњи нападач.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар