Дакар: Доминација Пежоа, дебакл Тојоте, Габор 96.

Трострука победа возача Пежоа код аутомобилиста, те 96. позиције Габора Сагмајстера међу мотоциклистима, обележили су трећу етапу Дакар релија. Дакар рели – Пежо је доминатна сила, док руске камионџије поново деле лекције! 

Остали спортови 05.01.2017 | 08:15
Дакар: Доминација Пежоа, дебакл Тојоте, Габор 96.
Стефан Петерхансел је тријумфовао испред Карлоса Сајнса и Себастијана Лоеба, који је задржао водеће место у генералном поретку после импресивног дана Пежоа.

С друге стране, ужасно су се провели возачи Тојоте Ал Атијах, Нани Рома, Жињел де Вилије и Ерик ван Лон, сва четворица су имала проблеме због којих су изгубили више од сат времена у среду.

У етапи од Сан Михгел де Тукумана до Сан Салвадор де Хухуја дугој 780 километара најбржи мотоциклиста био је Хоан Бареда Борт на Хонди, испред Сема Сандерленда из Велике Британије, док је четврти стигао Аустралијанац Тоби Прајс, актуелни шампион и водећи у укупном пласману.

Тојота и Ал Атијах су потпуно подбацили на трећој етапи, док је наш Габор Сагмајстер 93. по званичној табели Дакар релија.

Французи озбиљно доминирају на овогодишњем Дакар релију. Трострука победа на трећој етапи, то је биланс Пежоовог пира на беспућима од Сан Михгел де Тукумана до Сан Салвадор де Хухуја. Прецизно, Стефан Петерхансел је тријумфовао испред Карлоса Сајнца иСебастијана Лоеба, који је задржао прво место у генералном пласману.

Вест је да је Тојота на коленима. Јапанске машине су једноставно посустале. Знало се да ће трећа етапа екстремно намучити техничке ресурсе неких екипа, али је потпуно изненађење то што су Ал Атијах, Нани Рома, Жињел де Вилије и Ерик ван Лон од реда имали проблеме због којих су изгубили огромних сат времена.

Најбржи мотоциклиста био је Жоан Бареда Борт који вози Хондин мотоцикл.  Друго место припало је Британцу Сему Сандерленду, док је четврто место однео Аустралијанац Тоби Прајс, који је актуелни шампион и још увек води у генералном пласману.

Код камионџија је стање редовно. Камаз се вратио у форму. Прелазну заставицу односно победу на трећој етапи однела је чисто руска посада у саставу Никоајев, Јаковљев, Рибаков, док је друго место припало Чесима. Татра у којој су били Коломи и Килан прошла је друга кроз циљ, док је треће место припало Аргентинцима у Ивеку. Посада Реноа која је на протекле две етапе била поприлично добра није се прославила. Де Баров камион прошао је кроз циљ као осмопласирани тим иза Камазових, МАН-ових, Татриних и Ивекових пулена.

Четврта етапа вози се у четвртак од Сан Салвадор де Хухуја до Туписе у дужини од 521 километра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар