Новак о изненадном селфију са ривалом, Бекеру и окршају са пријатељем Штепанеком...

Урадити селфи са идолом, сасвим је природна ствар. Нико не жели да пропусти да се слика са омиљеном спортисткињом или омиљеним спортистом. Једино што може да изазове мало чуђење је када противник затражи од ривала да се „фоткају“. Управо је то урадио Аргентинац Орасио Себаљос после пораза од Новака Ђоковића (6:3, 6:4) у 2. колу турнира у Дохи.

Тенис 05.01.2017 | 13:45
Новак о изненадном селфију са ривалом, Бекеру и окршају са пријатељем Штепанеком...
- До сада ми то ниједан ривал није затражио. Било је поприлично изненађујуће, али заиста креативна идеја и аплаудирам му на томе – рекао је Ђоковић у Катару.

Потом се насмејао, вероватно зато што се сетио шта му се догодило, па је наставио.

- Понављам, немам појма шта је била мотивација за тако нешто, али мислим да је то била једна духовита и оригинална идеја. Играли смо један против другог, али на крају ко год да победи, нормално је да се понашамо нормално. И спортисти су људи, желимо да се сликамо са неким, да овековечимо неки сусрет. Себаљос је вероватно размишљао кад је већ изгубио меч да уради нешто другачије. Пожелео је то и остварио – истакао је Ђоковић.

Новаков противник у четвртфиналу биће у четвртак око 15.30 Радек Штепанек, 107. на свету. Србин и Чех су до сада играли 13 пута, а Ђоковић има 12 тријумфа. Последњи пут играли су у августу 2016. на Роџерс купу у Торонту, последњем турниру који је Новак освојио. Тада је други тенисер света славио са 6:2, 6:4.

- Радек је стигао до четвртфинала сингла и полуфинала дубла што је заиста за сваку похвалу с обзиром на то да има 38 година. Он је један од ретких играча који игра и сингл и дубл. Познајемо се одлично, један је од мојих најбољих пријатеља на Туру, све нас изненађује из дана у дан својом константношћу. Међутим, он је открио шта прија његовом телу, брине о њему, нашао је одличан начин за опоравак, тако да је то тајна његове дуговечности. Има јединствен стил игре, сјајан преглед, трудићу се да нађем начин да га победим – казао је Новак.

У Аустралији се шушка да би Радек Штепанек могао да буде тренер нешташног дечака белог спорта Ника Кирјоса када заврши каријеру. Новака је ова информација изненадила.

- Први пут за то чујем. Радек још игра и не знам да ли је о томе размишљао. У сваком случају он зна много о тенису и веома је професионалан, тако да би могао да помогне било којем младом играчу - рекао је Ђоковић.

Задовољан је Ђоковић нивоом игре у 2. колу против Себаљоса.

- Никада пре нисмо играли, због тога је овај меч био мало специфичан. Ипак, кренуо сам са како треба, држао добар интензитет. Искрено, мало сам изненађен његовом агресивном игром, није се Себаљос уплашио ни у једном тренутку. Добро сам сервирао и позитивно је што му нисам дозволио да дође до брејк лопте током целог меча. То ме радује – рекао је Ђоковић.

Када су колеге питале за разлог раскида сарадње са Борисом Бекером, Новак је био кратак.

-Једноставно, путеви су нам се разишли. Испунили смо циљеве, чак и више него што смо зацртали и то је то. Ништа спектакуларно, само су нам се путеви разишли.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар