Анализа: Звездаши, немате право да се жалите!

Анализом путовања у првом делу евролигашке сезоне дошло се до податка да кошаркаши Црвене звезде заправо најмање путују...

Кошарка 05.01.2017 | 17:45
Анализа: Звездаши, немате право да се жалите!
Јесте напорно, али кошаркаши Црвене звезде немају право да се жале!

У првом делу сезоне Евролиге која се игра у новом формату црвено-бели су превалили најмање пута. Одлазећи на досадашњих седам гостовања Београђани су прешли укупно 42.360 километара. Ово истраживање спровео је један израелски портал и оно се, наравно, односило на све евролигаше.

Очекивано, баш као и у старом формату, у авиону највише проводе кошаркаши Уникса и Басконије, док је ситуација за ЦСКА значајно боља, јер је тај клуб купио лични авион. Захваљујући редовним изнајмљивањима летелица у повлашћеном положају су још само Фенербахче, Реал Мадрид, Барселона и Бамберг. Додатна олакшица за све турске клубове је што у три наврата не морају да излазе из Истанбула, пошто су сва четири градски ривали.

Без обзира на то Црвена звезда је заузела, у овом случају најбоље последње место, захваљујући чињеници да јој велики број ривала "живи" у комшилуку - Олимпијакос, Панатинаикос, Армани, сви Турци... Управо су чланови ове осморке у најбољем положају. Иза црвено-белих следе клубови из Истанбула (43.000), па атински великани (47) и на крају милански Армани (50).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар