Мото ГП - Бандоглави Лоренцо: Нека ми се „Дукати“ прилагоди, ја њему нећу!

Шпански ас после трансфера из Јамхе тврди како се неће прилагођавати новом, иначе врло специфичном „доместичи“ ГП мотоциклу.

Остали спортови 05.01.2017 | 20:45
Мото ГП - Бандоглави Лоренцо: Нека ми се „Дукати“ прилагоди, ја њему нећу!
Сви који се иоле разумеју у мотоциклизам знају да су Дукатијеви мотоцикли на своју руку. Прича се да мотоциклиста од верног „дукатија“ може да очекује пуно, али под условом да се прилагоди његовој нарави. Хорхе Лоренцо то неће!

„Убеђен сам да нећу променити свој стил вожње, упркос томе што возим за Дуцати. Нема шансе, ја то заиста нећу учинити. Могу променити неке ситне детаље и утицати на развој, али мотор неће утицати на мој стил вожње“, рекао је Лоренцо и навео воду на своју воденицу. Шта заправо хоће Шпанац питају се и у италијанском табору.

„Па ето, имам ја тај осећај да ћу се лако прилагодити без обзира на то какав мотоцикл био. Само нисам знао колико брзо ћу то учинити. Знао сам да ће бити релативно брзо и да ћу се осећати пријатно, а тако је и било“, рекао је Лоренцо не коментаришући одлуку Марка Ровеире, његовог дугодишњег тренера који је одлучио да оде пут КТМ-а. Шпанац упркос томе ипак размишља о кондицији, а у тим размишљањима пореди себе и Кејсија Стонера.

„Кејси је био нешто нижи и мршавији од мене. Он има мање мишичне масе, а мотор се кретао свуда. Он се није умарао и могао је да буде константан до краја. На крају, то зависи од карактера и стила вожње“, закључио је Лоренцо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар