Ноле: Заплакао сам због Ане!

Могу само да замислим колико је емоција морала да прође да би донела такву одлуку. Колико је тешко пресећи после целог живота у тенису! - емотиван је Ђоковић поводом одласка Ивановићеве у спортску пензију.

Тенис 05.01.2017 | 08:45
Ноле: Заплакао сам због Ане!
Када је Ана Ивановић пред сам крај сада већ минуле 2016. године обзнанила свету да се повлачи из тениса, многима су кроз главу прошле слике за које нису ни знали да "су још ту". Углавном позитивни тренуци, сећања пре свега на победу на Ролан Гаросу, што је и први заиста велики успех нашег тениса. Ако вам се тада стегло грло, нисте били једини.

"Јако сам емотивно доживео Анин опроштај", открио је Новак Ђоковић за Спортски журнал, "Познајем је од пете године. После сам разменио неколико порука са њом, честитао јој на изванредној каријери и мени су сузе кренуле. Могу само да замислим колико је емоција морала да прође да би донела такву одлуку. Колико је тешко пресећи после целог живота у тенису! Прошле године се и удала, размишља о породици. Она је изванредна особа и заслужује све најбоље."

Емоције су оно што Новака последњих година води до највећих успеха, али и падова, као што смо посведочили на крају прошле сезоне. Човек задужен за тај аспект у његовом тиму, Пепе Имас нашао се у фокусу јавности. Углавном са негативном перспективом.

- Нису ме пуно изненадиле негативне реакције, на неки начин сам и очекивао да ће бити доста спекулација, осуђивања, пребацивања кривице на њега, на људе око мене. Људи из незнања, незадовољства или неке треће емоције, почну да праве инсинуације и перципирају ствари на начин како сами сматрају да је најбоље. Али то је њихово право и ја нисам желео да се упуштам у било какве врсте објашњавања. Мислим да ће време и дела сами показати. Он није са мном у Дохи, али ће у другом делу сезоне највероватније бити, мада још нисмо одлучили када. Он и мој брат Марко имају тениску академију у Марбељи и тамо су заузети - истакао је Новак Ђоковић за Спортски журнал.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар