Вељко Пауновић хоће Пепита у Чикагу!

Није дошао Швајнштајгер, можда ће Италијан...

Фудбал 04.01.2017 | 11:30
Вељко Пауновић хоће Пепита у Чикагу!
Ни долазак Вељка Пауновића на клупу није помогао много америчком МЛС лигашу Чикагу. Клуб из Града ветрова је под командом палицом српског стручњака завршио сезону на последњем месту на табели. Као и сезону раније… Са Пауновићем су освојили тек бод више.

Јасно је да није толико до тренера колико до лошег квалитета играчког кадра. Чикагу су потребна појачања, а Пауновић је добио одрешене руке да доведе нека квалитетне играче из Европе. Већ је купљен Немања Николић из Легије, позајмљен јеЖунињо из Лос Анђелес Галаксија, преговара се са Антониом Рукавином из Виљареала, а пропао је покушај да доведу Бастијана Швајнштајгера.

Сада је Чиакго дошао на идеју да ангажује Ђузепеа Росија из Селте! Италијан је пре неколико година био међу најбољим нападачима Европе, а онда је уследио хорор са серијом повреда и каријера му је кренула низ брдо. Прошлог лета је дошао у Селту из Фиорентине где се полако враћа у некадашњу форму. Углавном улази као џокер са клупе, а дао је два гола у Примери и Лиги Европе. Иако то бројке не говоре, Роси је битан фактор у Селти и добро одрађује своју улогу, па је питање колико је клуб из Вига спреман да га се одрекне.

Чикаго му може понудити боље финансијске услове, али није једини с оне стране Атлантика који жели Италијана. Поред Чикага, популарног Пепита хоће и Монтреал Импакт. Роси је рођен и одрастао у САД, после чега је са 13 година дошао у Парму, а пут га је даље водио у Манчестер Јунајтед. Најбоље партије је пружао у дресу Виљареала када га је желела и Барселона, али је тада одабрала Алексиса Санчеза. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар