Огласио се и Аксел Витсел: Није ми било лако да изаберем… Форза Јуве!

“Шта ако Витсел поломи ногу за три месеца”, запитао се његов менаџер?!

Фудбал 04.01.2017 | 11:00
Огласио се и Аксел Витсел: Није ми било лако да изаберем… Форза Јуве!
“Размажени таленат”, “Увреда од човека”, “Играч-новчаник”… Само су неки од наслова у белгијским медијима који су се обрушили на Аксела Витсела и његов избор да се у мегатрансферу пресели у кинески Тјанђин Кванжан. И да због тога одбије прилику да са Јувентусом осваја трофеје…

Белгијанци су огорчени што је њихов репрезентативац ставио финансијске испред спортских интереса. Траже и да га селектор више не позива у репрезентацију јер очигледно да фудбал и спортски мотиви не занимају Витсела.

Огласио се и Витсел који правда свој избор.

“Била је то тешка одлука. Са једне стране имате велики клуб попут Јувентуса, а са друге стране имате понуду коју нисам могао да одбијем јер обезбеђује будућност моје породице. Наставићу да навијам за Јувентус и надам се да ће успети да освоје Лигу шампиона. Можда нам се путеви опет укрсте једног дана”, рекао је Витсел.

Један од његових менаџер Алан Гобле је у изјави за белгијске медије поручио да он није пресудно утицао на играчеву одлуку, али да је поштује.

“Нисмо желели сапуницу као прошлог лета. Не желим да се мешам у Витселов избор, али морам да истакенм да је велику улогу имао и његов отац који му је менаџер током целе каријере. Зато изгледа као логичан избор што је прихватио понуду из Кине. Аксел има 28 година, има ћерку, а ускоро ће и по други пут постати отац. Ушао је у последњих шест месеци уговора и морао је добро да размисли о свему. Шта ако за три месеца поломи ногу? Шта би онда било са њим? Размишљао је рационално”, рекао је Алан Гобле.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар